Дуже важко видалити плями від туші, коли вона торкається вашого одягу. Більшість з нас може згадати випадок, коли завдяки туші ми зіпсували яскраву сорочку. Але як її видалити?

Туш для вій містить пігменти на основі вуглецю або оксиду заліза в якості інгредієнтів для затемнення вій. Інші інгредієнти включають полімер, який утворює тонке покриття на віях, консерванти, віск для загустіння або масла.

Ці інгредієнти роблять туш схожою на помаду, але помада більш воскоподібна, ніж жирна, тоді як туш більш жирна.

Як видалити плями від туші з одягу?            

Ви можете скористатися універсальним миючим засобом, щоб видалити плями від туші, використовуючи ватний диск або чисту тканину. Після того, як ви побачите, що пляма зникла, ви повинні якомога швидше промити або випрати сорочку. Переконайтеся, що пляма була повністю видалена під час прання. Тільки після цього вішайте сорочку на сушку. В іншому випадку ви можете зробити пляму стійкою. Це означає, що вам, можливо, доведеться викинути сорочку.

Інший спосіб – використання спирту. Загалом спосіб очищення залишається схожим. Змочіть ватний тампон спиртом і промокніть їм пляму. Ви побачите, як пляма повільно зникне.

Видалення плям від туші з наволочок.

Якщо ви залишили пляму від туші на наволочці, вам слід одразу ж зняти наволочку з подушки і виконати наступні дії.

Змочіть її проточною водою, потім нанесіть на пляму трохи рідини для миття посуду і «помасажуйте». Оскільки туш містить жир, якісне мило для видалення жиру або миючий засіб для посуду підійде для цього. Якщо пляма залишається, повторіть процес ще раз. Як тільки пляма зникне, промийте наволочку проточною водою.

Крім того, ви також можете використати спосіб, згаданий вище. Ви можете видалити плями від туші з наволочки за допомогою універсального миючого засобу чи спирту.

Як видалити плями від туші з рушників?

Видалити плями від туші з рушника буде набагато складніше через його текстуру.

Ви повинні промити рушник холодною проточною водою і подивитися, чи допомогло це освітлити пляму. Направляйте воду на зворотну сторону плями, щоб вона вийшла, а не вбралася в рушник. Якщо це її видалить, добре, якщо ні, ви можете використати методи, згадані вище, для сорочок або наволочок. Оскільки рушник, по суті, тканина, ці методи також допоможуть видалити плями.

Як очистити окуляри від туші?

Ви можете подумати про очищувачі для скла або оцет, як про засіб для швидкого видалення плям від туші з окулярів. Хоча вони можуть працювати з будь-яким іншим склом або дзеркалом, їх використання може пошкодити захисний шар на лінзах ваших окулярів. Інший спосіб – використати засіб для миття посуду. На подив він може відмити більше поверхонь, ніж просто посуд. Нанесіть невелику кількість засобу для миття посуду на лінзи і протріть їх чистою тканиною з мікрофібри. Як тільки пляма зникне, промийте окуляри теплою проточною водою.

Як видалити плями та нашарування туші з  засобів для макіяжу?

Засоби для макіяжу, такі як щипці для завивки вій, наприклад, найбільш схильні до накопичення туші. Тому що, зазвичай, вони більше контактують з нею. У будь-якому випадку, вам нема про що турбуватися, це не велика проблема. Все, що вам потрібно зробити, це нанести невелику кількість медичного спирту на ватний тампон і прочистити цим інструменти для макіяжу.

Кращий спосіб видалити плями від туші з кахельної підлоги (WD-40)

На вашій плитковій підлозі також іноді з’являються плями від туші, якщо ви випадково упустили її під час нанесення. Навіть якщо ви негайно стерли її серветкою, вона могла розтертись і не витертись до кінця. У таких ситуаціях можна використати чарівну формулу WD-40, щоб видалити плями від туші. Навіть якщо пляма висохла, просто розпиліть трохи WD-40 на пляму, щоб покрити її. Ви побачите, як пляма втрачає свою силу і повільно розчиняється в розчині. Тепер ви можете використати чисту тканину, щоб стерти пляму і WD-40.