Ви можете видалити плями від фарби з підлогової плитки, приклавши трохи зусиль. Будь-який вид застарілої плями можна видалити за допомогою звичайного очищення або шляхом нагрівання.

Незалежно від того, наскільки обережно ви ставитеся до ваших плиткових підлог, на вашу гарну плитку можуть потрапити невеликі бризки фарби. Навіть найменші бризки фарби можна помітити з далеку, і тоді ви починаєте думати, що потрібно перекладати плитку на підлозі.

Та це не потрібно. Єдине що вам  потрібно, це навчитися самостійно видаляти плями від фарби з плиткової підлоги. Ось декілька підказок:

Професійні поради як видалити плями від фарби з плитки

По-перше, слід визначити, чи пляма від розлитої фарби все ще мокра, чи щойно висохла, чи вже застаріла. Після того, як ви це визначите, ви можете перейти до вибору одного з наступних методів.

Варіант 1

Найпростіший серед усіх методів у нашому списку – протерти плями, поки вони ще вологі. Як тільки ви помітите, що ви щось розлили по вашій дорогоцінній плитці, вам потрібно  взяти в руки мокру ганчірку і скористатися нею, щоб видалити плями від фарби. Можливо вам потрібно буде зробити це кілька разів, перш ніж ви будете задоволені результатом. Ви навіть можете спробувати використати мильну воду, щоб змочити ганчірку та витерти залишки.

Варіант 2

Якщо плями від фарби висохли, можливо, вам доведеться їх зішкребти. Для цього скористайтесь лезом для бритви, щоб зішкребти плями від фарби з плитки. Просто тримайте лезо під кутом 45 градусів і обережно натискайте на поверхню вашої плитки. Це повинно працювати практично на будь-якому типі плитки, а трохи мильної води вам допоможе в цьому процесі.

Варіант 3: WD-40

Цей багатофункціональний продукт не тільки допоможе усунути звичайні плями від фарби, але також може ефективно видалити найвпертіші сліди фарби на ваших плитках. Насамперед, протестуйте перед використанням невелику площу плитки продуктом WD-40 – це дозволить вам перевірити, чи може виріб пошкодити підлогу.

Нанесіть виріб на тканину або ганчірку, після чого протріть уражену ділянку.

Переконайтеся, що приміщення, в якому ви плануєте працювати, добре провітрюється. Це дуже важливо для вашої безпеки, тому що запах продукту може лишатися в приміщенні впродовж тривалого часу. Також не забудьте ретельно вимити руки після використання продукту і видалити залишок WD-40 з плиток, щоб вони не були слизькими, коли ви ходите по них!

Тепер ви знаєте як видалити плями від фарби з плиткової підлоги і у вас не буде потреби в заміні плитки або інших витратах. Ваш будинок знову буде прекрасним, а фарба буде там, де має бути – на стінах, а не на плитці.