Як видалити плями від томатів з вашого одягу? Читайте далі, щоб дізнатись більше.

Незалежно від того, молодий ви або старий, неможливо не любити помідори або томатні соуси. Забруднити цим одяг дуже легко, тому вам варто дізнатися, як його почистити.

Різні види плям від помідорів

Щоб успішно видалити плями від томатів, треба спочатку визначити тип плями з якою ви маєте справу. Ось три різних види плям від помідорів, з якими ви можете зіткнутися, і поради як з ними впоратися найкращим чином:

Свіжий томатний сік

Ми всі любимо свіжий томатний сік, чи не так? Також всі люблять поласувати свіжими томатами. Однак бувають випадки, коли ви кусаєте помідор і виявляєте, що томатний сік потрапив на ваш одяг. Дуже легко залишити плями від соковитого смачного помідора, а ось щоб видалити плями від томатів – доведеться докласти деяких зусиль.

Томатний кетчуп

Томатний кетчуп – один з найпопулярніших в світі їстівних продуктів. Вам буде цікаво дізнатись, що в світі є лише кілька страв, що не поєднуються з томатним кетчупом. Однак ви повинні пам’ятати, що помідори – не єдиний інгредієнт, що міститься в томатному кетчупі, до його складу також входить цукор і оцет.

Якщо ви випадково залишили пляму від томатного кетчупу на одязі, ви повинні пам’ятати, що просто випрати тканину в гарячій воді не достатньо. Чому? Річ у тому, що через високу температуру цукор карамелізується на тканині, що робить видалення плями ще складнішим.

Пам’ятаючи про це, важливо визначити чи містить продукт цукор, яким ви забруднились, перш ніж робити теплову обробку тканини.

Приготовлений томатний соус

Помідор – це інгредієнт, який добре поєднується не тільки в кетчупі, але і в безлічі інших страв. Якщо задуматися,  томат – один із найбільш універсальних інгредієнтів для приготування їжі, який ви зможете знайти. Наприклад, помідор є неодмінною частиною численних італійських м’ясних соусів.

Якщо вам не пощастить забруднити таким соусом ваш одяг, ви повинні пам’ятати, що пляма буде містити набагато більше, ніж просто помідор. Там будуть присутні також і жирні речовини. Видалити плями від томатів у цьому випадку буде набагато складніше, ніж у тих, які вже обговорювались.

Як видалити плями від томатів з тканини

Після того, як ви з’ясували, з якою томатною плямою маєте справу, настав час вам її видалити. Ось загальний посібник про те, як цього можна досягти:

Використайте WD-40

WD-40

Як і більшість інших домашніх рецептів, WD-40 також істотно допомагає в цьому випадку. Незалежно від того, з якими плямами від помідорів ви можете зіткнутися, WD-40 може допомогти. Все, що вам потрібно зробити, це розпорошити WD-40 на чисту ганчірку. Цією просоченою ганчіркою ви повинні потерти ту ділянку тканини, на якій з’явилася пляма від помідорів. Завжди спочатку перевіряйте на невеликій ділянці тканини, яку збираєтесь обробляти.

Ви побачите, що WD-40 творить чудеса, видаляючи плями з вашої тканини. WD-40 можна використовувати для видалення ВСІХ видів плям від помідорів. Це означає, що ви можете використовувати WD-40 незалежно від того, з якою плямою від помідорів ви можете мати справу.

При використанні WD-40 для видалення плям від помідорів важливо пам’ятати про запобіжні заходи: Не розпилюйте WD-40 прямо на тканину. Рекомендується розпорошувати WD-40 на чисту ганчірку, а не розпорошувати WD-40 прямо на тканину. Причина цього криється в тому, що пряме розпорошення WD-40 може залишити слід на вашій тканини. Тому дотримуватися обережності необхідно обов’язково.

Використовуйте сонячне світло

Подсолнух

Плями від помідорів, без сумніву, складно видалити, але й при невеликому сонячному світлі плями від помідорів можна видалити з тканини. Це тому, що ультрафіолетове світло дуже просто видаляє плями від помідорів. Після чищення бажано повісити тканину на сонці. Поєднання WD-40 і сонячного світла допоможе назавжди видалити плями від томатів!

Прання!

Як тільки плями від помідорів буде видалено, киньте тканину в прання, і вона буде як нова. Незалежно від того, як ви ставитися до своїх речей, WD-40 полегшить видалити плями від томатів з тканини.