Іноді з’являються плями від помади, і їх пігмент важко видалити. Це може відбуватися досить часто, тому важливо знати як видалити їх самостійно. Якщо ви зробите це самостійно, то, по меншій мірі, ви станете експертом з видалення таких плям. Є кілька типів помад і, отже, багато типів плям. Серед популярних:

  1. Зволожуючі помади.
  2. Сатинові і прозорі помади.
  3. Матові помади.
  4. Кремові помади.
  5. Блиск для губ.

Видалити плями від помади з одягу, тканин та інших поверхонь, таких як туалетний столик, може бути дуже складно. Однак методи видалення цих плям однакові. Сьогодні ми представимо вам кілька способів видалення плям від помади.

Залежно від розміру і віку плями доступні різні методи їх видалення. Важливо перевірити етикетку по догляду на тканині, яку ви збираєтеся чистити, інакше ви можете її ще більше зіпсувати.

Як видалити плями від помади

  1. Промокніть пляму від помади

Цей крок найбільш ефективний, якщо пляма ще свіжа і не висохла. Швидко промокніть пляму паперовим рушником або чистою ганчіркою, щоб видалити надлишки помади з тканини. Це зменшить кількість зусиль, необхідних на наступних етапах.

  1. Промийте пляму холодною водою

Якщо пляма з’явилась на одязі, швидко віднесіть його до раковини у ванній кімнаті і промийте під проточною холодною водою з вивороту плями. Промивайте пляму впродовж декількох хвилин, неодноразово обережно розтираючи забруднену ділянку. Зробивши це 3-4 рази, перевірте, чи пляма все ще залишається.

  1. Додайте миючий засіб для видалення плями від помади

Якщо попереднього кроку виявилося недостатньо, для видалення плями від помади, візьміть трохи миючого засобу і обробіть їм пляму. Після того, як ви обережно нанесете миючий засіб на пляму, залиште його на кілька хвилин і дайте йому продовжити свою дію. Це необхідно, щоб позбутися від застарілих плям. Через кілька хвилин потріть пляму, а потім промийте її холодною водою.

  1. Спробуйте використати оцет, щоб видалити пляму

Якщо жоден з перерахованих вище методів не допоможе видалити пляму з тканини, спробуйте використати оцет, перш ніж переходити до останнього етапу. Візьміть ємність з оцтом, промокніть в ньому забруднену тканину і повторіть процес, описаний в попередньому кроці.

  1. Використайте багатофункціональний аерозоль WD-40

Цей метод найбільш ефективний для нерухомих предметів, таких як стільниці туалетних столиків і т. д. Однак завжди перевіряйте рекомендації виробника перед використанням для певних матеріалів. WD-40 може забарвлювати пористі матеріали.

Просто розпорошіть WD-40 з балончика в великій кількості на пляму і залиште на кілька хвилин. Це змусить пляму втратити свою силу. Потім потріть пляму старою зубною щіткою, поки пляма ще волога від WD-40.

Після того, як пляма зникне, знову нанесіть на це місце WD-40, якщо ви хочете захистити виріб шаром захисту.