Хоча багато хто з нас бачили та  чули про іржу, не всі по-справжньому розуміють причини, за якими обробка від іржі так важлива. Читай далі що б дізнатися.

Метали відіграють важливу роль в нашому житті. Практично все, що ви бачите навколо себе, або повністю зроблено з металу, або в ньому так чи інакше використовується метал як важливий компонент. Це змушує нас більше піклуватися про його захист і, що найбільш важливо, про запобігання появи іржі. Ось чому виникає необхідність вжити необхідних заходів для обробки від іржі, щоб захистити ваше обладнання від зносу.

Сьогодні ми обговоримо п’ять причин, чому обробка від іржі так важлива і чому вам це потрібно. Ми також розповімо вам, як це можна зробити.

1. Корозія

Перша, найважливіша і найбільш очевидна причина, по якій нам потрібна обробка від іржі – це запобігти глибокій корозії. Іржа або корозія можуть виникнути на будь-якому металі незалежно від того, де він знаходиться. Однак це частіше трапляється в місцях з високим рівнем вологості або підвищеною концентрацією хімічно активних речовин в атмосфері, наприклад на заводах.

У будинках, розташованих поблизу від моря, корозії піддаються металева арматура і навіть автомобілі. Сольові бризки на дорозі також є серйозною причиною іржі і корозії ходової частини автомобіля. Корозія – це один з видів зносу, тому для запобігання корозії нашого обладнання нам необхідна обробка від іржі.

2. Подовжений строк служби

Іржа і корозія означають, що існує більш високий ризик втрати міцності або цілісності металу. Як тільки метал починає іржавіти, корозія далі тільки розростається і повільно з’їдає все.

3. Вигляд

Іржавий металевий предмет втрачає свій блиск і зовнішній вигляд. Навіть якби він не блищав, зовнішній вигляд буде зіпсований. Уявіть собі велосипед з іржавою рамою, як би непривабливо він виглядав. Навіть якщо об’єкт або обладнання відповідають своєму призначенню, будучи іржавими, вони все одно будуть виглядати неохайно, і ви не захочете мати їх при собі.

Хоча це може здатися непов’язаним, іржаві предмети можуть залишити плями іржі на вашому новому одязі, і від них важко позбутися.

4. Втрата міцності

Одна з причин, по якій більшості металевим предметам необхідна обробка від іржі, полягає в тому, що метал втрачає свою міцність, як тільки його починає роз’їдати іржа. Це небезпечно для металевих конструкцій та інших каркасів, які повинні утримувати певне навантаження.

5. Окупність інвестицій

Обробка металевих предметів в наших будинках і за їх межами від іржі – це інвестиція. Спочатку ви могли подумати, що це коштує грошей. Але насправді, це може заощадити вам великі витрати на заміну металевих компонентів і пристосувань, якщо вони постраждають від корозії.

Обробка від іржі за допомогою WD-40

WD-40

Існує багато методів обробки від іржі, таких як цинкування, фарбування та інші комерційні захисні шари. Але ми пропонуємо вам скористатися цим відносно дешевшим і простішим методом.

Обприскування WD-40 не тільки захищає металеві предмети від утворення іржі, але й видаляє іржу в більшості випадків. Залежно від обставин може знадобитися регулярне повторне оброблення.