Ви знаєте, що ваш автомобіль потрібно обслуговувати частіше, вам буде цікаво, як зупинити корозію до того, як вона зіпсує вашого улюбленця.

Ви бачите непривабливі коричневі плями, що з’являються з нізвідки у випадкових місцях вашого автомобіля? Не хвилюйтеся – іржа це просто поєднання води, кисню та солі, і вона повністю виліковна. Незважаючи на те, що цей процес ненавидить кожен власник автомобіля, йому доведеться зціпити зуби і зробити свій автомобіль таким же вишуканим, як і раніше. Ми в свою чергу можемо познайомити вас з деякими методами технічного обслуговування та магічним продуктом, відомим як WD-40.

Миття та нанесення воску на автомобіль кожні 2 тижні

Одне твердження про іржу це те, що вона любить вологу погоду.  Якщо в вашій місцевості багато дощів або ви живете поруч з водоймою, ви маєте неухильно дотримуватися цієї поради.

Не купуйте собі засоби для миття автомобілів і не використовуйте господарське мило для цієї роботи. Проблема з обома цими продуктами полягає в тому, що вони не можуть зупинити корозію та навпаки дозволяють розповсюджуватись їй по всій дорогій автомобільній фарбі.

Замість цього вам потрібно зняти з автомобіля попередній воск, а потім знову вимити і почистити машину та нанести новий шар воску. Після того, як автомобіль висохне, використайте автомобільний чохол для захисту поверхні вашої машини.

Покриття WD-40 ділянок, схильних до іржі

Тепер, коли ви зробили своїй машині невеликі «спа-процедури», прийшов час зупинити корозію. Це дуже просто, потрібно лише покрити ваш автомобіль невеликою кількістю WD-40 в найбільш схильних до іржі місцях. Хоча воску було б достатньо, WD-40 подбає про те, щоб ваш автомобіль був повністю захищений від іржі, навіть якщо прямо у вас в гаражі йде дощ.

WD-40 працює таким чином, що запобігає потраплянню вологи в тріщини і щілини вашого автомобіля, постійно зберігаючи їх сухими. Це означає, що на вашому автомобілі буде окислюватися нуль міліметрів металу, а ви витратите нуль гривень на технічне обслуговування або заміну деталей.

Ви можете зробити більше та використати WD-40 зі зручною тонкою трубочкою, щоб додати захист від іржі на найдрібніші елементи вашого автомобіля, такі як гвинти і гайки. Просто нанесіть WD-40 поверх цих елементів і зітріть залишки, якщо нанесли занадто багато продукту.

Будь ласка, ретельно мийте руки, якщо вони вступали в прямий контакт з продуктом.

Вживайте заходи безпеки відповідно до мінливої погоди

Вологість не є єдиним винуватцем в утворенні іржі. Ви можете побачити такий самий ефект на вашій дорозі, коли надворі сніг. У такому кліматі є велика кількість солі, тому корозія повільно починає псувати вашу машину, поки ви грієтесь з дороги біля каміна.

Знову ж таки, прості 3 засоби виконають роботу за вас. Миття, віск і WD-40! Регулярно застосовуйте ці процеси на своєму автомобілі, і вам не потрібно буде витрачати час на пошук відповіді «як зупинити корозію»!