Якщо вам цікаво, чим можна видалити іржу, ви опинились на потрібній сторінці.

Після сніжної зими чи дощової осені ви знайдете іржу на своєму автомобілі, своїх інструментах, трубах, кермі велосипеда та на багатьох інших металевих поверхнях. Але чим можна видалити іржу? Чи є щось взагалі, що можна зробити, щоб видалити цей непривабливий коричневий наліт з ваших речей? Звичайно є.

Легкі методи видалення іржі

1. Зачистка  поверхні

Чудовий метод з якого ви можете почати видалення іржі, це просто зачистка іржавої поверхні. Візьміть до рук металізовану губку, щітку по металу або наждачний папір і займіться чисткою ваших речей. Якщо  металева поверхня  не проіржавіла занадто глибоко, то ви легко позбудетесь від цих слідів іржі.

Це чудовий спосіб для початку, але якщо це не працює, ви можете рухатись далі за списком.

2. Оцет

Якщо іржа сильно в`їлась та залишилась на поверхні після спроби механічного зачищення,  потрібно підійти до видалення іржі трохи серйозніше. Спробуйте використовувати оцет. Це розчин оцтової кислоти – дуже поширена речовина, яку легко знайти в більшості домогосподарств. Все, що вам доведеться зробити, це змочити розчином іржаву поверхню і потім ретельно її промити. Промити треба обов’язково, оскільки оцет насправді може пошкодити металеві поверхні.

3. Харчова сода

Це ще один розповсюджений інгредієнт домашнього вжитку, який може допомогти вам очистити багато домашніх забруднень. Щоб вона працювала на іржавих утвореннях, вам доведеться змішати трохи харчової соди з водою і зробити насичену пасту. Ця паста повинна бути досить густою, щоб пристати до іржавої металевої поверхні. Нанесіть її на іржу і залиште на деякий час.

Тепер ви можете відтерти пасту за допомогою дротяної щітки та сталевої вати, іржа повинна легко знятися з поверхні. Якщо жодний з вищезазначених методів не працює, то для вашої проблеми вам потрібна певна хімічна сила.

4. Як позбутись іржі за допомогою WD-40

Цей продукт багатофункціонального використання, як відомо, є чудовим засобом, для видалення іржи, а також є профілактичним заходом запобігання корозії. Все, що вам доведеться зробити, це добре розпилити WD-40 на іржавий предмет, а потім зачистити його через кілька хвилин за допомогою дротяної щітки. Обов’язково мийте руки після контакту з продуктом.

На початку вам потрібно протестувати невеликі ділянки іржавого об’єкта, щоб перевірити, чи пошкоджує його WD-40.

Якщо регулярно наносити WD-40 на поверхні, схильні до іржавіння, ви ніколи не побачите іржі знову. Якщо звичайні вироби WD-40 не працюють настільки ефективно, як ви собі уявляли, то ви також можете придбати собі WD-40 Specialist Penetrant. Цей виріб був спеціально розроблений для швидкого проникнення в бруд та іржу, щоб їх можна було легко видалити з будь-якої поверхні.

Тож вам вдалось позбутися іржі?