Більшість іржавих металевих виробів в вашому будинку не можна легко замінити або викинути. Саме тому ви гуглили “як видалити іржу” і потрапили на цю сторінку. Що ж, ми з радістю вам повідомляємо, що існує безліч способів як видалити іржу з будь-якого металевого предмета.

Все, що вам знадобиться – це деякі господарські речі щоденного  вжитку, такі як алюмінієва фольга, білий оцет або будь-яка слабокисла рідина. Крім того, ви можете навіть звернутися до таких виробів, як WD-40 для швидкого видалення іржі. Але ми також повинні повідомити вам, що процес  видалення іржі може перетворитись на досить виснажливе завдання, яке вимагає певного часу та терпіння.

Як видалити іржу за допомогою домашніх інгредієнтів

1. Білий оцет

Білий оцет є досить ефективним методом видалення іржі з металів, оскільки оцет вступає в реакцію з ним і згодом розчиняє іржу. Для цього вам потрібно занурити іржавий металевий предмет у склянку білого оцту лише на пару годин. Після цього ви зможете видалити іржу з металевого предмета так само легко, як і звичайну  пасту.

Однак якщо іржавий предмет занадто великий, то можна  рівномірно нанести білий оцет на іржаву поверхню і дати йому ввібратися. Можна навіть використовувати тканину, змочену в білому оцті, щоб витерти іржаву поверхню великого предмета.

2. Алюмінієва фольга.

Ще одне чудове домашнє рішення для видалення іржі – використовувати шматочок алюмінієвої фольги, змочений в білому оцті. Хоча звичайний оцет також є чудовим варіантом, та якщо ви використовуєте алюмінієву фольгу, то цей процес займе набагато менше часу. Все що потрібно зробити, це замочити предмет у білому оцті на пару годин, а потім зішкребти іржаву поверхню алюмінієвою фольгою, змоченою білим оцтом.

Видалення іржі за допомогою WD-40

Цей продукт багатофункціонального використання, як відомо, є чудовим засобом для видалення іржі, а також запобігає повторному її утворенню.  Все, що вам доведеться зробити, це просочити іржавий предмет мастилом WD-40, а потім протерти його за допомогою дротяної щітки.

На початку вам потрібно протестувати невеликі ділянки іржавого об’єкта, щоб перевірити, чи пошкоджує  його WD-40.

Якщо регулярно наносити WD-40 на поверхні, схильні до іржавіння, ви ніколи не побачите іржі знову. Якщо звичайні вироби WD-40 не працюють настільки ефективно, як ви собі уявляли, то ви також можете придбати собі WD-40 Specialist Penetrant. Цей виріб був спеціально розроблений для швидкого проникнення в бруд та іржу, щоб їх можна було легко видалити з будь-якої поверхні.

Переконайтесь, що ви ретельно вимили руки після контакту з продуктом.

Отже тепер, коли ви знаєте, як видалити іржу, який із перерахованих вище варіантів ви збираєтеся використовувати?