WD-40 завжди був популярним помічником в світі «Зроби сам». Ті, хто люблять робити щось своїми руками, напевно знайомі з цим продуктом. Такі люди завжди тримають під рукою балончик з WD-40, як в машині, так і вдома. Це відбувається через широке застосування цієї чарівної формули.

Існування будь-якого іншого продукту, що має таку силу-силенну застосувань одночасно, вкрай рідко. Більшість ентузіастів «Зроби сам» знають, що є більше сотні застосувань цього дивовижного продукту. WD-40 – це перше, що спадає на думку при роботі над своїми проєктами.

Хоча WD-40 має сотні застосувань, в цій статті ми зупинимося тільки на деяких з них:

Полірування хрому

Ви коли-небудь помічали, що хромовані передні решітки вашого автомобіля починають втрачати свій блиск? Вам не потрібно відвідувати автомайстерню, щоб це виправити. Завдяки WD-40 хром буде чистий, як дзеркало, навіть найменший наліт зникне.

Загалом, WD-40 допоможе вам позбутися неприємних відкладень, які не зникнуть навіть після миття за допомогою механічної мийки.

Видалення іржі

Якщо ви любите робити це самостійно «Зроби сам», то WD-40 підійде як відмінний засіб від іржі. Все, що вам потрібно зробити, це нанести трохи WD-40 на заіржавілу ділянку і потерти щіткою. Він відновить сяючий метал після очищення від іржі.

Позбавити від заклинювання

Іноді замки заклинюють, якщо їх не використовувати якийсь час. Вам не потрібно викликати техніка для вирішення проблеми, ви можете зробити це самостійно. Просто нанесіть достатню кількість WD-40 на замкову шпарину, а також на будь-яку іншу відкриту рухому частину замку. Після цього через хвилину вставте ключ, і ви будете здивовані, як легко працює ваш замок.

Прибирає скрипи

Для більшості домовласників скрип дверей – одна з найнеприємніших речей. Не хвилюйтеся! WD-40 допоможе і вам позбутися від цих скрипів. Розпорошіть трохи WD-40 на дверні петлі і рухайте двері вперед і назад швидкими рухами.

Захист від іржі

Якщо ви не хочете витрачати надто багато коштів на захист об’єкта від іржі, ви можете використовувати WD-40 для його захисту. Він утворює шар на металевій поверхні, який допомагає захистити її від вологи. Волога – основна причина іржі і корозії.

Видаляє кавові плями

Ми всі любимо каву, але те, що ми ненавидимо в ній, це залишені стійкі плями на кухонних поверхнях. Скористайтесь простим способом їх видалення «Зроби сам». Розпиліть WD-40 на пляму, протріть її чистою тканиною. Пляма зникне за лічені хвилини.

 

Показання і описані варіанти використання багатофункціонального продукту WD-40 були надані компанії WD-40 самими користувачами. Ці варіанти застосування не були протестовані компанією WD-40 і не є рекомендацією для використання. При використанні продукції компанії WD-40 слід проявляти здоровий глузд. Завжди дотримуйтесь інструкцій і звертайте увагу на всі попередження, надруковані на упаковці.