Ви шукаєте відповідь на питання, як вберегти кінці  садового шланга від корозії?  Читайте далі, щоб дізнатись, найефективніші способи:

Нержавіюча сталь

Це, мабуть, найпростіший спосіб захистити кінці садового шланга від корозії. Скажемо чесно: нікому не подобається вид заіржавілих кінців шлангів. Якщо кінці вашого садового шланга зроблені з металу або сплаву, який не схильний до корозії, ви можете бути абсолютно вільні від всіх турбот.

Однак слід пам’ятати, що це не дешевий варіант. Незалежно від того, наскільки садовий шланг може бути важливим для обслуговування вашого саду; факт залишається фактом, що марно витрачати на це занадто багато грошей. З іншого боку, коли ви говорите про нержавіючу сталь, це факт, що вона є дорогою. Отже, питання, яке ви повинні задати собі, полягає в тому, чи економічно доцільно вам придбати садовий шланг, у якого кінці з нержавіючої сталі. Більшість людей вважають відповідь негативною.

Фарба для човнів

Кінці садового шланга, очевидно, будуть досить часто та довго піддаватися впливу води, чи не так? Це причина, з якої вам може здатися гарною ідеєю покрити їх фарбою для човнів. Для тих, хто ще не знає, фарба для човнів – це особливий вид фарби, який використовується для захисту від підвищеної ймовірності корозії. Зазвичай його використовують на поверхнях човнів, бо вони найбільше піддаються впливу води. Однак її можна використовувати і на металевих кінцях садового шланга.

На ринку доступні фарби для човнів різних видів якості. Зазвичай рекомендується використовувати високоякісну морську епоксидну фарбу для поверхонь човнів, наприклад, з огляду на те, що вона не тільки протистоїть корозії через вологу, але також запобігає наросту морської флори на поверхні. Однак для запобігання корозії кінців садового шланга ви можете використовувати фарбу для морських судів нижчої якості. Незалежно від того, яку морську фарбу ви виберете, слід пам’ятати, що вона буде дорогою.

Дотримуйтесь чистоти

Коли справа доходить до запобігання корозії кінчиків шлангів, слід запам’ятати, що регулярне чищення може мати велике значення для того, щоб вам не доводилося стикатися з такою проблемою надалі. Рекомендується чистити кінці садового шланга кожен раз, коли ви його використовуєте. Це не тільки видалить надлишки води з кінців шланга, але і позбудеться від бруду, який може забруднити поверхню шланга.

Якщо на кінцях садових шлангів залишиться волога, вона буде продовжувати пожирати їх, поки не стануть очевидними наслідки корозії. Навіть якщо у вас є захисні покриття на кінцях садових шлангів, тривалий вплив вологи призведе до зносу захисного покриття і, в кінцевому підсумку, до корозії металевої поверхні. Щоб цього не сталося, дуже важливо чистити кінці садового шланга після кожного використання.

WD-40 для заіржавілих  кінців садового шланга

WD-40

WD-40 може творити чудеса, запобігаючи корозії кінців шлангів. Все, що вам потрібно зробити, це час від часу наносити старий добрий WD-40 на кінці садового шланга і зовсім забути про можливу корозію.

Балончика  WD-40 буде досить, щоб позбутися від усіх ваших турбот, пов’язаних з корозією, але факт в тому, що деякі люди просто усвідомлюють це занадто пізно, коли кінчики шлангів вже почала роз’їдати іржа. При такому розкладі такі витрати, як на фарбу для човнів, дивідендів не принесуть. Однак використання WD-40 обов’язково принесе користь.

Це тому, що WD-40 відомий не тільки запобіганням іржі, але і її видаленням. Це означає, що навіть якщо кінці садового шланга стикаються з корозією, WD-40 можна використовувати для її позбавлення.

WD-40 запобігає корозії кінців вашого садового шланга, але його можна використовувати і в безлічі інших сценаріїв. Наприклад  змащення вашого велосипеда. Річ у тому, що WD-40 можна використовувати для вирішення багатьох ваших скрутних ситуацій. Ви зробите собі велику послугу, маючи завжди під рукою банку WD-40!