Ми розробили чудовий посібник, для видалення плям від помади з тканини, що містить кілька методів, які повинні допомогти. У вас коли-небудь була помада на рукаві вашої нової сорочки, яку ви хотіли швидко видалити? Позбудьмося цієї плями.

Пляма від помади

Проблема видалення плям від помади

Що робить помаду такою липкою і важко видаляємою? Помади містять десятки інгредієнтів, які в основному відносяться до цих основних категорій:

  • Масла
  • Віск
  • Пігменти

Тепер навіть якщо розглядати ці категорії окремо, буде досить складно позбутися плям від цих трьох компонентів. Однак в цій ситуації у вас є пляма, яка містить комбінацію всіх трьох. Для повного видалення  цих плям можуть знадобитися різні засоби для чищення.

Зазвичай, щоб змити масло, вам знадобляться знежирювачі. Для восків вам знадобляться розчинники, але пігменти в більшості своїй залишаються навіть після використання цих засобів. Що стосується пігментів, вам можуть знадобитися окислювачі, щоб повністю видалити їх. Коли справа доходить до видалення плям від помади, одна велика проблема полягає в тому, що ви не помічаєте їх одразу. Це означає, що пляма встигне закріпитися. Це ще більше ускладнює видалення.

Щоб отримати найкращі результати очищення, намагайтеся швидко їх видалити.

Домашні засоби для видалення плям від помади

Перш ніж приступити до очищення, обов’язково з’ясуйте тип тканини, її характеристики та інші вимоги. Це пов’язано з тим, що чимало тканинних матеріалів вимагають спеціальної обробки, наприклад, хімчистки. У таких випадках вам слід віднести їх безпосередньо до фахівця до хімчистки або дочекатися останньої поради в цьому посібнику.

Краща порада для видалення плям від помади – працювати від зовнішнього краю плями всередину.

Етапи видалення плям

  1. Покладіть тканину на чистий рушник або на матеріал, який, на вашу думку, вбере в себе пляму від губної помади. Переконайтеся, що пляма повернута до низу.
  2. Нанесіть будь-яку з перерахованих нижче речовин на зворотну сторону плями на тканині.
  3. Використовуйте інший паперовий рушник або чисту тканину, щоб притиснути тканину, яка виштовхне очищуючий розчин і, отже, пляму на паперовий рушник під ним.
  4. Продовжуйте замінювати паперовий рушник під плямою, щоб він продовжував вбирати сліди плями помади і не поширював пляму при цьому.
  5. Як тільки пляма зникне, промийте одяг під проточною водою і виперіть як звичайно. Тепер ваш одяг готовий до повторного носіння.

Засоби для видалення плям

Медичний спирт

Почати можна зі спирту, тому, що це відмінний розчинник. Не тріть їм пляму, інакше вона буде розтікатися далі. Візьміть чистий шматок тканини і промокніть пляму від помади, щоб вона зникла.

Рідкий засіб для миття посуду

Рідкі засоби для миття посуду – ще один чудовий домашній засіб. Використовуйте найкращій, який, як відомо, бореться з жиром. Для цього нанесіть розчин на пляму і залиште на 10 хвилин. Тепер почніть працювати з плямою, починаючи з країв всередину.

Ви можете використовувати шампунь, пральний порошок або будь-який інший миючий засіб, але переконайтеся, що він не містить освітлювачів або відбілювачів.

Аміак

Аміак – ще один хороший засіб для видалення плям від помади. Майже у кожного вдома є аміак для прибирання. Якщо у вас його немає, ви можете купити його за кілька гривень в найближчому господарському магазині.

Почніть зі спроби видалити якомога більше плями від помади водою. Як тільки ви закінчите, можете використовувати нашатирний спирт. Змочіть ватяний тампон нашатирним спиртом і промокніть їм пляму. Ви побачите, як вона повільно зникає. Тепер ви можете випрати одяг, як зазвичай, перед тим, як надіти його.

WD-40

Це може здатися незнайомим засобом для видалення плям від помади. Але це приголомшливо. Одна з причин полягає в тому, що WD-40 не шкодить тканині, як будь-які інші агресивні миючі засоби або відбілювачі. Все, що вам потрібно зробити, це покласти сорочку з плямою на паперовий рушник і розпорошити WD-40 на пляму зі зворотного боку. Ви повинні побачити, як пляма чарівним чином почне зникати. Ви можете промокнути іншою тканиною, змоченою WD-40, щоб прискорити процес. Як тільки ви закінчите, вам доведеться знову сполоснути тканину, щоб змити компоненти спрею WD-40.

В основному все, що вам потрібно, це чиста змочена теплою водою тканина, щоб видалити пляму, але якщо пляма пробула там якийсь час, вона може стати твердою, і від неї буде важко позбутися. У таких випадках вам знадобиться будь-який з перерахованих вище засобів, щоб видалити пляму помади. Однак ми рекомендуємо використовувати WD-40, оскільки це найпростіший спосіб який не завдає шкоди тканині в порівнянні з іншими засобами.

Показання і описані варіанти використання багатофункціонального продукту WD-40 були надані компанії WD-40 самими користувачами. Ці варіанти застосування не були протестовані компанією WD-40 і не є рекомендацією для використання. При використанні продукції компанії WD-40 слід проявляти здоровий глузд. Завжди дотримуйтесь інструкцій і звертайте увагу на всі попередження, надруковані на упаковці.