Ми розкажемо вам, що видалення помади з килимів – досить проста робота.

Макіяж справді виглядає красиво, чи не так? Виняток із цього – коли він опиняється на наших килимах. Тональний крем, туш та помада можуть потенційно освіжити наш стомлений вигляд. Але з нашими килимами вони роблять прямо навпаки. Немає приводу для  хвилювання – ці плями тільки здаються такими, які не можна видалити.

Якщо таке нещастя вразило ваші килими, тоді не хвилюйтеся. Натомість перегляньте цей посібник із видалення слідів макіяжу з килимів. Поїхали!

Перша допомога

Вам доведеться почати працювати з самого краю плями, виконуючи наступні 3 кроки. Також візьміть собі нефарбований всмоктуючий папір або суху білу тканину.

Крок 1

Якщо пляма свіжа, то після видалення помади з килимів ви зможете витерти зайву основу вбираючим папером або білою тканиною. Однак вам слід уникати розтирання плями, оскільки це призведе до подальшого розмивання.

Крок2

Другим кроком для видалення помади з килимів вам треба буде нанести на пляму трохи теплої води, змастивши ділянку вологою ганчіркою. Після цього можна нанести трохи картопляного крохмалю на уражену ділянку і дати йому висохнути протягом наступних 24 годин. Коли сплине означений час, вам потрібно буде лише пропилососити пляму.

Крок3

Якщо виявиться, що вода та картопляний крохмаль не спрацювали, потрібно буде використати універсальний засіб для видалення плям. Ми наполегливо не радимо застосовувати відбілюючі засоби або хлоровані засоби, оскільки вони знебарвлюють уражену ділянку. Натомість слід звернутися за допомогою до професійних очисних засобів.

Насамперед необхідно протестувати виріб (дотримуючись наданих інструкцій) на невеликій ділянці килима, наприклад, під радіатором або в самому кутку. Таким чином ви зможете переконатися, що продукт не викликає розчинення, відбілювання або знебарвлення кольорів.

Видалення помади за допомогою WD-40

Ви можете скористатися всіма вищезазначеними методами або просто взяти балончик WD-40 і розпорошити його розчин на безворсову тканину. Коли тканина стане волога, вам потрібно натерати тканиною уражену ділянку, поки не помітите, що пляма зникла. Переверніть тканину, і ви побачите, що пляма помади перейшла на тканину. Завжди спочатку випробовуйте WD40 на невеликій ділянці поверхні!

Так, це справді так просто!