Ви повинні подивитися правді в очі, з вашим килимом може трапитись аварія, і ви будете шукати хороший засіб для видалення плям з килимів. Що ж, неважливо, від якої плями постраждав ваш килим, немає плям, з якими не впоралась б невелика кількість багатоцільового спрею WD-40. Ось що вам потрібно зробити:

  1. Видалення плям від соку

Нам всім подобається сік, але ви повинні знати, що він може залишати жахливі плями на всіх видах килимів. Навіть якщо у вас є бездоганний білий килим, залитий соком, все, що вам потрібно для його очищення – це кращий засіб для видалення плям з килимів.

Перше, що вам потрібно зробити, це промокнути всю пляму сухим рушником. Не тріть її, інакше пляма стане більше та її буде важче видалити. Далі вам потрібно змочити чисту тканину без ворсу декількома великими «пшиками» WD-40 і промокнути уражену ділянку. Як тільки колір зникне, ви можете знову використати рушник і спробувати повністю стерти пляму.

  1. Видалення плям від домашніх тварин

Власники домашніх тварин часто стикаються з проблемою прибирання за своїми вихованцями, але коли «подія» відбувається на вашому розкішному килимі, у вас можуть навіть виникнути проблеми з диханням. Не турбуйтесь! Просто почніть прибирати початковий безлад, збираючи все в захисних рукавичках. Використовуйте ту ж техніку промокання, яку ви використовували для плям від соку, і постарайтеся не розмазати все по решті килима.

Наступне, що вам потрібно зробити, це нанести трохи WD-40 на пляму, як описано вище, але вам також потрібно буде нейтралізувати огидний запах. Це можна зробити за допомогою теплої води і білого оцту. Зробіть розчин цих речовин в ¼ склянки і просочіть їм пляму. Як тільки пляма висохне, можна приступити до роботи з нею за допомогою WD-40, вже без запаху.

  1. Видалення плям крові

Нам не потрібно знати, чим ви займалися і чому це сталося. Все, що ми знаємо, це те, що вам потрібно, щоб плями зникли швидко. По-перше, потрібно обробити плями крові гарячою чи теплою водою. Кров, як відомо, згортається через тепло і, отже, не проникає в волокна вашого вишуканого килима.

Наступним кроком для видалення плям з килимів буде розпорошення WD-40 на пляму в кількості, достатній для рясного зволоження всієї області. Тепер візьміть білу тканину і протріть пляму. Ви побачите, що плями крові повільно переходять на тканину. Повторюйте цей процес стільки раз, скільки вважаєте за необхідне, і ви отримаєте чистий килим в найкоротші терміни.

Обов’язково проведіть тест на непомітній ділянці килима перед нанесенням, щоб переконатися, що килим не пошкодиться. Також обов’язково ретельно мийте руки, якщо вони стикнулися з продуктом.

Неважливо, яка пляма у вас на килимі, WD-40 дійсно робить дива, повертаючи вашому перському скарбу його первісну красу. Успіхів!