Ви знаєте, як очистити мідь? Якщо ні, то вам варто прочитати цю статтю, щоб отримати кілька корисних порад.

Нині мідь є кращим металом у світі декору – будь то освітлення або будь-який предмет мистецтва. Тому дуже важливо, щоб люди знали всі поради і рекомендації про те, як очистити мідь для отримання сильного блиску.

Якщо ви купили собі витяжку для шаф або вінтажну лампу, ви можете читати далі, щоб дізнатися, як зробити так, щоб ці предмети виглядали якнайкраще.

  1. Оцініть стан виробу

Перш ніж приступити до очищення міді, вам необхідно перевірити, чи не покрита вона лаком. Лак використовується для запобігання потемніння цих металів. Отже, якщо ви бачите блискуче покриття або в деяких місцях воно зійшло, це означає, що виріб було покрито лаком. В такому випадку віднести виріб можна тільки в майстерню по ремонту металів. Як тільки це буде зроблено, він буде готовий до наступних кроків.

  1. Нанесіть високоякісний поліроль

Щоб видалити будь-які зміни кольору на вашому виробі, вам потрібно буде використати засіб, спеціально виготовлений для очищення міді. Ви повинні слідувати інструкції до засобу і використовувати в процесі м’який матеріал. Ми рекомендуємо використовувати будь-який трикотаж з бавовни, наприклад, стару чисту майку.

  1. Як очистити мідь, використовуючи натуральні засоби

Якщо ви хочете очистити мідь самостійно, ви можете це зробити за допомогою харчової соди, лимона або солі. Процедура в цих методах абсолютно така ж, але вона дозволяє заощадити гроші.

Лимон і харчова сода

Тут вам потрібно змішати сік половинки лимона і приблизно чайну ложку харчової соди. Цю суміш слід перемішувати, поки вона не перетвориться в пасту, і нанести її на мідь за допомогою м’якої тканини. Якщо потускніння на виробі значне, залиште цю суміш на металі приблизно на 20 хвилин. Після закінчення цього рекомендованого періоду виріб слід промити і висушити.

Лимонно-сольовий поліроль

У цьому процесі розріжте лимон навпіл і посипте одну з половинок приблизно чайною ложкою солі. Потім цим шматком лимона потріть об наліт, гарно притискаючи, щоб виділився сік. Після цього вам потрібно буде промити і висушити виріб. Обидва ці процеси можна повторити, якщо потускніння все ще присутнє.

  1. Нехай мідь вишукано старіє

У більшості випадків на антикварних предметах потьмяніння тільки додає їм краси. У міру накопичення досвіду ви дізнаєтеся, що якість деяких красиво патинованих предметів погіршується через рішення відновити їх. Якщо це не відноситься до ваших предметів декору, то тепер ви знаєте, як ефективно очистити мідь.

  1. Очистити мідь завдяки WD-40

Інший варіант – спробувати WD-40 для очищення і полірування міді і золота. Все, що вам потрібно зробити, це нанести трохи WD-40 на поверхню виробу, використати тканину і чистити мідь, поки вона не поверне свій блиск.

Показання і описані варіанти використання багатофункціонального продукту WD-40 були надані компанії WD-40 самими користувачами. Ці варіанти застосування не були протестовані компанією WD-40 і не є рекомендацією для використання компанією WD-40. При використанні продукції компанії WD-40 слід проявляти здоровий глузд. Завжди дотримуйтесь інструкцій і звертайте увагу на всі попередження, надруковані на упаковці.