Чистка міді: цей посібник розповість вам усе, що потрібно знати, щоб мідь виглядала блискучою та чистою без допомоги спеціалістів!

Мідь – це шикарний метал. Предмети, зроблені з неї, блищать і приваблюють багато поглядів. Але про цей блиск потрібно подбати. Не можна занадто довго залишати мідь без нагляду. Ви повинні приділити увагу очищенню міді, щоб вона зберігала свій першокласний вигляд.

Існує багато способів очищення міді в домашніх умовах. Від саморобних до промислових засобів для чищення, які можуть повернути тьмяну мідь у первісний вигляд. Але перш ніж ми перейдемо до них, є кілька речей, які слід врахувати при чищенні міді.

Ви чистите справжню мідь або матеріал з мідним покриттям?

Для того щоб вибрати метод очищення міді, потрібно знати, чи це чистий метал чи мідне покриття. Щоб перевірити чи зроблений ваш предмет зі справжньої міді, наблизьте до нього магніт. Якщо магніт притягується, це означає, що він має мідне покриття. Але якщо магніт не прилипає, то предмет зроблений зі справжньої міді.

Поверхня лакована чи ні?

Якщо мідь покрита лаком, вона може залишатись без очищення впродовж тривалого часу, але якщо ні,  тоді ії  потрібно регулярно чистити та доглядати.

Для мідних лакованих предметів достатньо використовувати мило та теплу воду для очищення. В іншому разі вам потрібно перейти до інших способів чистки.

Є купа варіантів промислових мідних очищувачів. Будь-якого гарного брендового засобу буде достатньо. Очистіть свої мідні вироби за допомогою обраного вами розчину, використовуючи м’яку тканину.

Але якщо хочете дізнатись про способи чистки міді в домашніх умовах, то читайте наш посібник далі.

Спосіб 1: Очищення міді за допомогою оцета, солі та борошна

Ви можете використовувати всі ці інгредієнти в пропорціях, які відповідають вашим уподобанням. Але стандартний розчин вимагає столової ложки солі в чашці оцту з жменькою борошна, щоб вийшла густа консистенція. Борошно додається тільки для формування пастоподібної консистенції, тоді як  саме очищення відбувається за допомогою оцту та солі.

Після приготування суміші нанесіть її на предмет, який ви хочете очистити. Щоб почистити та протерти мідний предмет використовуйте м’яку тканину.

Спосіб 2: Вода та мило

Звичайне миття з милом і теплою водою можуть легко очистити мідь. Це може не повернути бездоганний блиск металу назад, але його достатньо, щоб поверхня виглядала чистою. Втирайте мило по всій поверхні предмета, а потім промийте його. Після цього висушіть його м’якою тканиною.

Спосіб 3: Чистка міді лимонним соком

Лимонний сік має чудові відбілюючі властивості, завдяки чому можна очистити будь-який предмет з максимальною легкістю. Нанесіть гарненьку кількість лимонного соку на будь-який мідний предмет і вичистіть його за допомогою щітки хорошої якості. Для підвищення ефективності лимонного соку додайте також щіпку солі. Очищений вами предмет потрібно витерти м’якою тканиною.

Який би засіб ви не вирішили застосувати, використовуйте пензлик із гнучкими щетинками, щоб нанести його. Це забезпечить  потрапляння засобу до кожного куточка мідного предмету, який ви хочете почистити.

Перш ніж наносити будь-який засіб на матеріал, його потрібно протестувати на непомітній ділянці виробу з міді.