Не можете видалити цемент з металу після останнього проекту “Зроби сам”?

Робота з бетоном або розчином, приготованим на основі цементу, може виявитися досить брудною. Бризки цементу на одязі і інструментах – звичайна справа, але їх легко видалити, коли вони ще свіжі. Однак, якщо цемент затвердів, ця робота може виявитися досить складною. Цей факт особливо актуальний, коли ми говоримо про бризки на металі, зв’язках з металом або про протруєння на не затверділому цементі.

По-перше, вам потрібно вивчити деякі профілактичні стратегії. Вони включають маскування ваших інструментів перед очищенням і змивання бризок, поки вони ще свіжі.

Своєчасне прибирання

Цемент, якщо ви ще не знали, це назва клею, який зв’язує гравій і пісок у бетонній суміші. Ця суміш, як відомо, твердне за рахунок екзотермічної реакції гідратації, і ідея профілактичного очищення зажадає від вас очищення бетонних бризок до того, як відбудеться реакція. Якщо ви це зробите, ви помітите, що просте очищення водою може видалити цемент з металу та дозволить йому відразу змитися.

Очищення великих бризок

Відносно легко видалити великі шматки бетону, які могли застигнути на металевих поверхнях. Це можна зробити механічними засобами, такими як постукування по поверхні молотком або зубилом.

Менш агресивний спосіб зробити це – замочити металеві інструменти в мильній воді або змастити їх. Як тільки це буде зроблено, ви помітите, що обережне використання металевого шпателя з гладкою кромкою може допомогти видалити цемент з металу.

Ще одна річ, про яку ми хотіли б згадати, це те, що видаляти з металу більш дрібні шматки набагато простіше, ніж більші.

Видалити цемент з металу використовуючи чистячі розчини або WD-40

Після затвердіння розчин та бетон мають тенденцію знебарвлюватися і прилипати до металевих поверхонь. Видалення цих знебарвлених утворень – завдання хімічних продуктів, таких як WD-40. Ці хімічні речовини безпечні для обробки металевих предметів, оскільки вони складаються з більш слабких кислот.

Однак, якщо ви використовуєте більш сильні хімічні речовини, ми наполегливо рекомендуємо вам надягати окуляри і захисний одяг. Вам також знадобиться респіратор, тому що реакція викликає дуже отруйні пари.

Використання очисників для бетону

Це промислові продукти, і перед їх використанням ми рекомендуємо вам уважно прочитати інструкцію. Деякі з цих продуктів можна наносити тільки на сухі поверхні, в той час, як інші необхідно використовувати з водою.

В середньому дія цих продуктів займає від 10 до 15 хвилин, після чого ви помітите, що вони видаляють цемент з металу. Утилізуючи залишки цих продуктів, переконайтеся, що ви їх нейтралізували. Для цього налийте їх у відро, а потім додайте воду і вапно або харчову соду.