Застосування розчинника для бетону було відповіддю на питання, що часто задається – “як видалити цемент з металу”. Будівельний розчин або цемент, коли він прилипає до транспортного засобу, обладнання, кладочного інструменту та інших металевих предметів, можна досить легко видалити за допомогою розчинника для бетону. Це відбувається завдяки вмісту в розчинниках піноутворювачів та яблучної кислоти, які допомагають  видаляти всі види небажаних відкладень бетону з дерев’яних поверхонь, пофарбованих поверхонь, металу та скла.

Для чого потрібен розчинник для бетону?

Бажати очистити місце, де проводились кладочні роботи від надлишок цементу або розчину – це одна справа. Але зовсім інша справа, якщо вам потрібно очистити всі знаряддя, які використовувались  для кладки. Бетонні розчинники призначені саме  для вирішення останньої проблеми.

Запитайте себе – чи є у вас плями від бетону на тачці або її шинах? Ви закінчили роботу і залишили бетонні бризки на металевій віконній рамі? Якщо так, то вам потрібно взяти в руки вироби з розчинення бетону та WD-40.

Як видалити цемент з металу за допомогою розчинника для бетону.

Як це працює?

Після того, як ви нанесете розчинник для бетону на металеву поверхню, він починає пінитися на місці обробки. Потім хімічні компоненти цього продукту починають вступати в реакцію з бетоном і розривати зв’язки бетону, які спочатку скріплювали його.

Залиште оброблену розчинником ділянку на  деякий час, приблизно  від 15 до 30 хвилин. Коли час сплине, слід витерти або змити всі ті кашкоподібні залишки на металевій поверхні.

З іншого боку, плями, що запеклися, потребують повторної спроби позбутися їх. Не хвилюйтеся – просто повторіть процес, після того коли розчинник повністю висохне після першої спроби.

Де це не спрацює?

Як ми вже згадували раніше, розчинники для бетону призначені для порушення властивостей затвердіння бетону. Звичайно, вам не потрібно, щоб від розчинника також пом’якшився бетон в потрібному місці.

З цієї причини ми рекомендуємо не використовувати ці продукти на цементних або бетонних з’єднаннях між блоками та цеглою.

Як видалити цемент з металу за допомогою WD-40.

Після  затвердіння будівельний розчин та бетон мають тенденцію до знебарвлення та прилипання до металевих поверхонь. Видалення цих утворень є завданням для хімічних продуктів, таких як WD-40. Ці хімічні речовини безпечно використовувати на металевих предметах, оскільки складаються із слабших кислот.

Якщо ви використовуєте сильніші хімічні речовини, ми наполегливо рекомендуємо носити окуляри та захисний одяг. Також вам знадобиться респіратор, оскільки реакція може викликати в продуктах дуже шкідливі пари.

Тепер, коли ви знаєте, як видалити цемент з металу – вам ніколи не доведеться турбуватися про те як навести лад після будівельних робіт!