Якщо ви купили собі дерев’яну шафу чи старовинний світильник, ви можете прочитати заздалегідь, як видалити плями щоб цей предмет виглядав якнайкраще.

Не важливо, наскільки ви є обережні, та плями неминучі. Хтось колись поставить свою холодну склянку на дерев’яну стільницю, перш ніж ви зможете підсунути свої підставки під неї. Від цього на ваших улюблених меблях з’явиться пляма-кільце, і вам доведеться витратити цілий капітал щоб видалити плями професійно.

Що ж, у цій статті ми хочемо навчити вас декількох недорогих варіантів, які стануть у нагоді щоб видалити плями прямо в домашніх умовах. Завжди спочатку робіть пробний тест на невеличкій ділянці перед застосуванням будь-якого методу видалення плям, і це є лише рекомендацією для деревини з покриттям. Ось ці методи:

Використання харчової соди для видалення плям від фарб

Харчова сода, якщо ви цього ще не знали, є одним з найкращих миючих засобів, які ви можете знайти вдома. Щоб видалити плями від барвника на ваших дерев’яних меблях, все, що вам потрібно зробити, це змішати частину харчової соди з лимонним соком або оцтом.

Після того, як ви зробили пасту з обох цих інгредієнтів, вам потрібно нанести її на плями. Тепер за допомогою губки акуратно протріть дерев’яну поверхню. Коли пляму буде видалено, просто очистіть всю пасту на ділянці або промийте їі звичайною водою.

Використання миючого засобу проти нежирних плям

Для загрубілих плям від лаку для нігтів і їжі ми рекомендуємо використовувати будь-який миючий засіб для посуду, який ви вже маєте на кухні. Насамперед змішайте продукт з теплою водою, а потім замочіть будь-яку ганчірку в ємності з цим розчином. Після того, як ганчірка буде достатньо просочена, можна приступати до розтирання ураженої ділянки, поки не побачите бажаних результатів. Однак пам’ятайте, що цей метод призначений лише для нежирних плям.

Видалення жирних плям нашатирним спиртом

Якщо комусь вдалося залишити трохи жирних слідів на ваших улюблених дерев’яних меблях, то немає причин для того, щоб хвилюватися. Все, що вам потрібно, це трохи нашатирного спирту, змішаного з холодною водою. Після виготовлення цієї суміші ви можете замочити ганчірку в ємності. Далі просто протріть ганчіркою плями, і це допоможе зробити дерев’яну поверхню такою ж чистою, як нова, в найкоротші терміни.

Очищення плям від домашніх тварин за допомогою антибактеріальних розчинів

Бувають випадки, коли ваш улюбленець може залишити неприємну пляму на ваших дерев`яних меблях, і це може бути не просто бруд, а ще й бактерії. Бактерії не тільки залишають плями на меблях, але викликають неприємні запахи.

Для видалення плям і бактерій на дерев’яних поверхнях доведеться використати 5% розчин фенолу. Якщо ви ще не маєте вдома цього засобу, ви можете знайти його в будь-якому господарчому магазині. Купивши його, ви можете очистити уражену ділянку, змочивши м’яку тканину розчином.

Як видалити плями за допомогою WD-40

У більшості з нас є балончик цього багатоцільового продукту, що лежить десь вдома, чи не так? Якщо це так, то все, що вам потрібно зробити, це рясно нанести на тканину без ворсу WD-40 і витерти плями, викликані лаком для нігтів, перманентними маркерами, чорнилом, клеями або олівцем. Видаляти плями ще ніколи не було так просто, як тепер!