Незалежно від того, наскільки добре ви захистили свої металеві садові ворота або паркан, іржа продовжує з’являтися, чи не так? Цей постійний ворог повертається, тому що металеві поверхні, на яких вона утворюється, кожен день піддаються впливу безлічі елементів. У цій статті ми познайомимо вас з кількома порадами, які допоможуть повернути вашим воротам гарний зовнішній вигляд.

Якщо іржа неминуча, чи повинні ми просто залишити її як є? Звичайно, ні! Все, що вам потрібно, це належний ремонт і регулярне технічне обслуговування, щоб поліпшити зовнішній вигляд ваших садових воріт і підготувати їх до довгої і холодної зими.

Захистіть ваші металеві садові ворота від іржі

Іржа, якщо ви ще не знаєте, є результатом окислення кольорових металів і викликана через постійні контакти їх з повітрям та водою. Це також може бути викликано забруднювачами повітря, кислотними дощами, кислотами, морською водою і солоним повітрям. Ви не можете перешкодити своїм садовим воротам зіткнутися з цими елементами, але ви, безумовно, можете підготувати їх до зустрічі з ними.

Якщо садові ворота залишити незахищеними, вони в кінцевому підсумку будуть повністю зруйновані через іржу. Ось чому перша лінія захисту кожного любителя саду повинна полягати в тому, щоб захистити свої ворота покриттям.

Історично склалося так, що садові ворота захищалися фарбою або подібними покриттями, які також необхідно постійно підтримувати. Таким чином, найперший етап вашої програми обслуговування повинен включати нанесення початкового поверхневого покриття на ваші металеві садові ворота.

Планування щорічної перевірки

Все, що вам потрібно пам’ятати, це те, що деякі запобіжні заходи життєво важливі для збереження цілісності ваших металевих садових воріт. При цьому ви повинні планувати проведення перевірок не рідше ніж раз на рік. Таким чином ви зможете помічати деякі ранні утворення іржі, які набагато легше видалити. Якщо залишити їх як є, вони відразу ж почнуть завдавати значної шкоди.

Крім того, ви також можете подбати про те, щоб ваші гарні рослини були подалі від воріт. Таким чином можна виключити будь-який можливий контакт з вологою, наприклад, від проїжджаючих автомобілів або навіть від ваших власних розбризкувачів для газонів.

Прибирання

Поки ви проводите огляд, вам також буде корисно очистити садові ворота мильною водою за допомогою губки або м’якої ганчірки. Ви також можете використовувати розпилювач, щоб проникнути в недоступні щілини садових воріт. Як тільки ви вирішите, що ви досить вичистили, не забудьте ретельно протерти поверхню старими рушниками.

Нарешті, завершіть процес очищення, нанісши свіжий шар воску, щоб захистити гарне лакофарбове покриття на ваших садових воротах.

WD-40: Лінія захисту металевих воріт від іржі

Одне з більш ніж 2000 застосувань WD-40захист кожної металевої поверхні від іржі. Після нанесення цієї рідини на садові ворота, ви зможете проникнути в найстійкіші утворення іржі і легко їх видалити. Про WD-40 в вашій схованці для обслуговування садових воріт взимку краще подумати заздалегідь, ніж чекати утворень іржі!

Переконайтеся, що ви перевірили невелику ділянку металу перед нанесенням, щоб дізнатися, чи не пошкодить його WD-40. Також ретельно мийте руки після використання, особливо якщо продукт потрапляв на шкіру.