Гараж – важлива частина вашого будинку, а справні гаражні ворота – це безпека вашого гаражу і будинку. Тому потрібно знати як підтримувати гаражні ворота в гарному стані, щоб вони могли продовжувати функціонувати.

Гаражні ворота – переваги періодичного огляду

Безпека гаражних воріт

З часом деякі важливі компоненти безпеки ваших гаражних воріт можуть вийти з ладу. Це залишає їх несправними, і це може стати небезпечним для вас і близьких. Тому потрібно регулярно оглядати ваші гаражні ворота.

Домашня безпека

Ваш автомобіль є одним з найцінніших активів, які у вас є. Це робить для вас важливішим забезпечити достатню надійність гаража. Деякі зберігають у гаражах різне обладнання, наприклад, велосипеди, та інші особисті речі. Таким чином, гаражні ворота, які не працюють, не забезпечать вам достатньої безпеки.

Це робить важливим регулярні огляди та змащення гаражних воріт.

Естетика та цінність

Загальний знос може повільно зруйнувати частини воріт вашого гаража, перш ніж ви зможете помітити це. Під час огляду технічні фахівці перевірять наявність будь-якого внутрішнього або зовнішнього зносу, який може пошкодити гаражні ворота або їх частини пізніше. Оглянувши ворота, можна переконатися, що вони у відмінному стані.

Регулярне обслуговування гаражних воріт

Затягніть деталі воріт

Гаражні ворота середньостатистичного будинку будуть підійматися і опускатися понад тисячу раз на рік. Викликана вібрація може послабити обладнання і, отже, призвести до несправності воріт. Огляньте всі роликові кронштейни і будь-які інші частини, які ви могли б пошкодити або втратити. Затягніть всі ці деталі за допомогою гайкового ключа, і все готово.

Перевірте баланс гаражних воріт

Гаражні ворота   підйомного типу можуть втратити рівновагу, через що механізму відкривання буде важче впоратись з воротами. Це скоротить термін служби цього механізму.

Вручну відкрийте ворота приблизно наполовину. Вони повинні залишатися на місці, в іншому випадку пружини не збалансовані належним чином. Зверніться до фахівців, які допоможуть вам з цією проблемою.

Змастіть рухомі частини мастилом для гаражних воріт

Якщо всі деталі будуть змащені змазкою для гаражних воріт, це значно підвищить їх продуктивність і термін служби. Найкраще те, що ви можете зробити це навіть самостійно. Розпороште трохи WD-40 на всі рухомі частини та петлі, щоб видалити старе мастило для гаражних воріт, і додати трохи змазки.

Показання і описані варіанти використання багатофункціонального продукту WD-40 були надані компанії WD-40 самими користувачами. Ці варіанти застосування не були протестовані компанією WD-40 і не є рекомендацією для використання. При використанні продуктів компанії WD-40 слід проявляти здоровий глузд. Завжди дотримуйтесь інструкцій і звертайте увагу на всі попередження, надруковані на упаковці.