Чути скрипіння дверей по всьому будинку може бути досить неприємно. Ви, мабуть, не раз, чули звук скрипучих дверей, коли хтось з ваших рідних входить в вашу кімнату, щоб щось взяти. Хороша новина в тому, що виправити це не так вже й складно.

Проблема виникає, коли всі дверні петлі або одна з них погано змащені або довгий час не змащувалися. Ще одна важлива причина полягає в тому, що бруд прилипає до нанесеного мастила і, отже, перетворюється в сажу.

Нижче наведено п’ять простих кроків, які ви повинні виконати, щоб вирішити проблему скрипіння дверей:

Знайдіть причину скрипіння дверей

Завжди важливо знайти проблему, перш ніж приступити до її усунення. Якщо ви не знаєте, де проблема, як ви можете її виправити?

Вам потрібно знати, яка з петель на двері скрипить. Дізнатися це просто. Піднесіть вухо до кожної петлі скрипучих дверей, а потім попросіть кого-небудь повільно зрушити двері.

Таким чином ви дізнаєтеся, з якою з петель проблема або з якими.

Видаліть пил, який накопичився на петлях

Візьміть чистий шматок тканини і протріть видимі частини петель, щоб видалити пил. Це важливо, тому що ви не хочете, щоб пил знову потрапив в петлі і погіршив ситуацію.

Видаліть бруд з петель

Бруд утворюється, коли пил продовжує накопичуватися на мастилі, раніше нанесеному на петлі. Якщо ви його видалите, вам буде легше змастити петлі і, отже, виправити скрипіння дверей.

Найкраще нанести рясну кількість WD-40 на петлі. В цілому, він має відмінну проникаючу здатність, яка видаляє бруд з усіх прихованих частин петель. Крім того, він видалить бруд з поверхні петель.

Повторно змастіть петлі для усунення скрипіння дверей

Переконавшись, що петлі чисті, необхідно повторно їх змастити. Ви можете використати мастило, доступне на ринку, або використайте той же інгредієнт. WD-40 також діє як відмінне мастило і надовго зберігається в петлях.

Тестування

На завершення, останній крок – перевірити, чи вирішили ви проблему скрипіння дверей. Тестування також покаже вам, чи видають ще ваші петлі скрип.

Показання і описані варіанти використання багатофункціонального продукту WD-40 були надані компанії WD-40 самими користувачами. Ці варіанти застосування не були протестовані компанією WD-40 і не є рекомендацією для використання компанією WD-40. При використанні продукції компанії WD-40 слід проявляти здоровий глузд. Завжди дотримуйтесь інструкцій і звертайте увагу на всі попередження, надруковані на упаковці.