Ніщо не псує настрій до поїздки швидше, ніж несправна блискавка на чемодані. Здається, що навіть Всесвіт наказує тобі відкласти поїздку? Ні в якому разі! Змастіть застібку-блискавку на чемодані.

Тож не відкладайте настрій і прочитайте наступну статтю; це не повинно зайняти більше 5 хвилин, повірте нам.

Крок 1: Тримайте застібки-блискавки в чистоті

В це може бути важко повірити, але навіть найменші плями пилу можуть зіпсувати ваші застібки-блискавки. Ось чому вам потрібно ретельно очистити їч, як тільки ви повернетесь з вашої подорожі. Ви можете навіть зробити це одночасно, наприклад, під час  розкладання речей або прибирання своєї кімнати.

Все, що вам потрібно зробити, це використати мочалку для чищення застібок-блискавок. Ми вважаємо за краще використовувати ніжне мило і теплу воду, щоб вичистити весь пил і бруд, що потрапили між зубчиками. Переконайтеся, що весь мильний залишок був витертий.

Якщо вам потрібна швидка чистка, то ви можете піти далі і використати стиснене повітря.

Стиснене повітря, для тих, хто не знайомий з цим терміном – це засіб, який ми використовуємо для чищення клавіатур.

Крок 2: Змастіть застібку-блискавку  на чемодані за допомогою WD-40

Існує так багато засобів, якими можна змащувати застібки-блискавки багажа. Це можна робити за допомогою парафінової свічки, бальзаму для губ, оливкової олії, графітових олівців (для чутливих блискавок). Хоча всі ці методи можуть працювати нормально, є й інші варіанти.

WD-40 не тільки змаже ваші застібки-блискавки, але й забезпечить їх очищення від іржі та корозії. Цей виріб відштовхує вологу і воду з будь-якої поверхні, на яку він наноситься, тому будь-які пошкодження, які застібки-блискавки можуть отримати в поїздках, були б несуттєвими.

Найкращий спосіб застосувати WD-40 на блискавках чемодану – це зробити, коли вони закриті, але ситуація в тому, що ваші багажні блискавки застрягли. Тому для цього потрібно обзавестися чистою мочалкою або ганчіркою. На одному куті цієї тканини нанесіть WD-40 і переконайтеся, що ви не наносите занадто багато.

Далі візьміть за одну сторону блискавки багажу тканиною і проведіть мокрою стороною ганчірки по застібках-блискавках. Цей крок потрібно повторити і на іншій стороні блискавок. Переконайтесь, що зайвий залишок WD-40 ви витерли. Після того, як WD-40 застосовано, протестуйте блискавку, щоб перевірити, чи вона запрацювала.

Не забувайте мити руки після використання, особливо якщо надлишки WD-40 вступили в контакт зі шкірою рук.