Чищення автомобіля може бути брудною роботою, якщо її не робити правильно. Станьте майстром з чищення, дотримуючись цього ефективного керівництва. Читайте далі, щоб дізнатися більше.

Автомобіль – один з найважливіших активів для більшості домогосподарств. Це також велика інвестиція, тому регулярний догляд за нашими автомобілями стає для нас надзвичайно важливим. Підтримуючи їх в хорошому стані, ми подовжуємо термін служби наших автомобілей. Автомобіль, на днищі якого зібрався бруд, може легко піддатися корозії й, отже, втратити свою цінність. Ось чому так важливо регулярне чищення та миття автомобіля.

Ось покроковий посібник з миття та чищення автомобіля, який допоможе вам утримувати машину в належному стані.

Миття автомобіля зовні

Перший крок – помити машину зовні. Краще не терти машину ганчіркою, якщо на ній є бруд, оскільки це може призвести до сильних відміток та вицвітання фарби. Суха тканина з брудом діє як наждачний папір, щоб подряпати фарбу.

Для чищення автомобіля використовуйте воду, шампунь та чисту ганчірку з мікрофібри. Це допоможе прибрати весь бруд що накопичився.

Сушка

Візьміть чисту суху ганчірку, щоб ввібрати всю воду з поверхні автомобіля. Переконайтеся, що ганчірка чиста. Також ви можете використовувати силіконовий гребінець для очищення скла, щоб витерти воду перед подальшою чисткою автомобіля.

Полірування

Якщо ваша машина має темний колір, то поліроль допоможе вам довше зберегти її блиск. Використовуйте восковий поліроль, який можна знайти на ринку, і дотримуйтесь інструкцій на упаковці, щоб нанести його. Полірування автомобіля після мийки важливе, тому що воно відштовхує частинки пилу і не дозволяє воді скупчуватися в разі дощу.

Чищення салону

Після того, як автомобіль був очищений зовні, саме час очистити салон автомобіля. Використовуйте вологу тканину, щоб протерти від пилу внутрішню частину і оббивку.

Полірування салону

Наявна у продажу поліроль для інтер’єру може зробити ваш салон сяючим і зберегти зовнішній вигляд нового автомобіля. Він також додасть приємний аромат всередині автомобіля.

Знежирювання та змащення

Після того, як ви закінчили мити автомобіль, важливо знежирити основні компоненти, щоб позбутися  шкідливого сміття, і змастити такі деталі, як петлі. У цьому важливу роль може зіграти WD-40. Просто нанесіть його на ту частину, з якої потрібно очистити мастило.

Ви також можете розпорошити його на замки і дверні петлі, щоб вони не скрипіли та не застрягали.

Тепер ви справжній майстер з чищення автомобіля! Вітаємо Вас!

 

Показані та описані способи використання багатофункціонального продукту WD-40 були надані компанії WD-40 самими користувачами. Ці способи використання не перевірені компанією WD-40 і не є рекомендацією щодо використання. Під час використання продуктів компанії WD-40 слід проявляти здоровий глузд. Завжди дотримуйтесь інструкцій та зважайте на будь-які попередження, надруковані на упаковці.