На кухні важко уникнути розливів. Це зручне керівництво допоможе вам знайти нові способи, як почистити кухонні стільниці та видалити різноманітні плями.

Важливі кроки:

  • Вам слід проконсультуватися з майстром, який створив вашу кухню, щоб визначити, які методи прибирання найбільше підходять для ваших кухонних стільниць.
  • Вам слід регулярно застосовувати антибактеріальні спреї для дезінфекції кухонних поверхонь, щоб вони були чистими та гігієнічними.

Використовуйте харчову соду, щоб допомогти усунути жорсткі плями

Ваші кухонні стільниці багато, що переживають протягом дня. Розливи, бризки та плями стають неминучими в щоденних кулінарних справах. Плями постійно накопичуються і роблять кухню гіршою, викликаючи її зношування та старіння. Не потрібно турбуватися. Якщо дотримуватись наступних способів – з вашою кухнею все буде добре.

Як почистити кухонні стільниці

Перш ніж застосовувати будь-який із методів у цьому посібнику, слід обов’язково зв’язатись із виробником кухні, щоб дізнатись, з якого матеріалу виготовлені стільниці та чи є якісь заходи безпеки, яких слід дотримуватися перед прибиранням.

Щоденне прибирання

Коли ви готуєте їжу на день, стежте за чистотою і на кухні. Витирайте розливи в міру їх появи. Це видалить плями і запобіжить їх закріплення на поверхні. Після того, як ви закінчили готувати, вам слід використати універсальний засіб для чищення. Нанесіть його на кухонні стільниці, перш ніж протерти їх. Це не тільки видалить плями, пил і залишки їжі зі стільниці, а також підготує кухню до приготування їжі на наступний день.

Дезінфекція

Крім щоденного чищення стільниць, ви також повинні ретельно прибирати кухню раз в тиждень. При цьому обробіть стільницю антибактеріальним спреєм і протріть чистою тканиною. Перед повторним використанням тканини промийте тканину теплою водою, щоб не допустити поширення мікробів.

Як чистити гранітні кухонні стільниці

Переконайтеся, що ваші гранітні плити герметизовані. В іншому випадку їх буде складно обслуговувати і чистити, бо вони вберуть масло, розливи і плями. Як тест капніть кілька крапель води на граніт, і якщо він вбере краплі через деякий час, значить, граніт не герметизований.

Граніт легко пошкодити, якщо ви не використовуєте правильні продукти. Переконайтеся, що ви не використовуєте абразиви або що-небудь, що містить кислотні інгредієнти або інгредієнти, що містять аміак або відбілювач.

Видалити плями – непросте завдання. Щоб очистити їх, ви можете використати теплу воду і розчин для миття посуду, а потім протерти чистою тканиною.

Як чистити ламіновані кухонні стільниці

Ламінат – цілком доступний і міцний вибір для стільниць, його легко чистити і за ним легко доглядати. Просто протріть його м’якою тканиною змоченою в суміші теплої води і м’якого засобу для миття посуду.

Після того, як ви закінчите прибирання, обов’язково промийте стільницю, щоб змити миючий засіб. Залишки чистячих і миючих засобів можуть серйозно пошкодити її поверхню. Ламіновані поверхні досить чутливі до вологи; тому ви також повинні стежити за тим, щоб кухонні стільниці були сухими. Після очищення протріть їх сухою тканиною.

Не використовуйте абразивні чистячі засоби або засоби для чищення, що містять сильнодіючі хімічні речовини, щоб ламіновані стільниці залишалися в хорошому стані.

Якщо у вас білі стільниці і ви хочете, щоб вони залишалися блискучими, ви можете очистити їх пастою з харчової соди і води. Нанесіть пасту на плями і залиште на кілька хвилин. Після деякого часу витріть її м’якою тканиною.

Як видалити плями зі стільниці

Ви хочете знати, як видалити плями від чаю або жирні плями, які просто не зникнуть? На ринку є багато засобів для чищення для кухні. В якості альтернативи ви також можете використовувати багатоцільові чистячі засоби для поверхонь, які досить сильні, щоб боротися з сильними плямами і видаляти жир і залишки їжі.

Якщо ви регулярно прибираєте кухню, вам не доведеться турбуватися про боротьбу з плямами. Однак, якщо вони утворилися, ви можете використати пасту з харчової соди, як згадувалося вище, для ламінованих стільниць. Харчова сода допомагає видалити багато різних плям зі всіх типів кухонних стільниць.

Видалення плям з усіх поверхонь за допомогою WD-40

WD-40 може допомогти з легкістю видалити самі різні плями з різних поверхонь. Плями від їжі, включаючи чай, каву, і навіть плями від інших речовин, таких як косметичні продукти, такі як туш і помада.

Просто нанесіть на пляму трохи WD-40 і залиште на деякий час. Ви побачите, як пляма розчиняється і втрачає свою силу. Через декілька хвилин протріть оброблену поверхню м’якою чистою тканиною. Обов’язково дуже ретельно змивайте усі залишки WD-40.