Заіржавілий болт надзвичайно важко видалити. Прочитайте нашу статтю, щоб дізнатися, як послабити іржаві болти.

Пристрасні домашні майстри люблять вирішувати всі домашні проблеми самостійно. Однак ніщо не перевіряє їх терпіння так, як іржавий болт, який зовсім не зрушується з місця, як би ви не старалися.

Більшість домовласників втрачають терпіння, коли натикаються на іржавий болт, і в кінцевому підсумку ситуація стає ще гіршою, коли вони намагаються відкрити його силою. Якщо ви зламаєте шпильку, вам буде потрібно кілька годин, щоб висвердлити зламаний стрижень в металевій конструкції.

Кращий спосіб, як послабити іржаві болти – діяти спокійно і спробувати різні способи зрушення болта з місця.

Сплануйте свою роботу заздалегідь

Якщо ви думаєте про роботу з металевими конструкціями, краще планувати це заздалегідь. Домовласники, які не планують роботу заздалегідь, часто відчувають нестачу в відповідних інструментах для видалення іржавих болтів. Вам можуть знадобитися деякі аксесуари, такі як дротяна щітка, проникаюче масло та інші інструменти, щоб відкрутити іржавий болт.

Видаліть іржу

Для початку вам потрібно видалити якомога більше іржі, щоб мати більше шансів послабити болт. Візьміть жорстку дротяну щітку і сильно потріть нею болт та кругом болта, щоб видалити іржу. Однак це працює тільки в тому випадку, якщо іржавий болт все ще можна відновити.

Використовуйте проникаюче мастило

Проникаюче мастило, таке як WD-40 або WD-40 Specialist Penetrant, є ефективним знежирюючим засобом і може допомогти вам у багатьох відношеннях. Ви можете використовувати його для розчинення залишків іржі і одночасного змащування різьби.

Проникаюче мастило полегшить видалення іржавого болта і знизить ризик обриву різьби. З урахуванням сказаного, ви повинні дати мастилу час, необхідний для ефективного видалення іржі.

Крім того, якщо іржавий болт знаходиться у важкодоступному місці, вам потрібно буде убрати перешкоди, такі як кронштейни і панелі, щоб переконатися, що нічого не заважає гайковому ключу, і у вас є достатньо місця для видалення ним заіржавілого болта.

Використовуйте правильні інструменти

Коли ви маєте справу з іржавими болтами, кращий інструмент для їх відкручування – це шестигранна головка, призначена для традиційного болта з шестигранною шляпкою. Вона ідеально підходить для цього, оскільки знижує ймовірність випадкового заокруглення шляпки або гайки, на якій встановлено іржавий болт.

Якщо корозія все ще залишилася, за допомогою металевої щітки зішкребіть її зі шляпки болта. Водночас ви повинні бути впевнені, що шляпка болта повністю увійшла в головку. Вам слід уникати застосування надмірної сили, тому використання пневматичного гайковерта може бути не найкращою ідеєю.

Нарешті, переконайтеся, що ви провертаєте болт у правильному напрямку. Щоб полегшити запам’ятовування, слід вивчити лише просту фразу «Вправо – затягуешь, вліво – вивільняєшь». Вивчивши її, ви завжди пам’ятатимете, куди потрібно провернути іржавий болт, щоб послабити і в кінцевому підсумку видалити його.

Легко розчаруватися, коли натрапляєш на іржавий болт, але якщо ти зберігаєш спокій і дотримуєшся наведених вище методів, ти легко можеш його послабити.