Від електроінструментів до телевізорів, шнури електроживлення в кінцевому рахунку зазвичай не беруться до уваги , хоча є важливою складовою більшості електричних предметів . Зазвичай ці шнури живлення знаходяться у кутах кімнат, де починають збирати досить багато сміття. Дізнайтеся, як очистити брудні шнури живлення.

Якщо ви знайшли цю сторінку, тому що шнури живлення вашої техніки виглядають досить непривабливо або втратили здатність передавати живлення, то ви в правильному місці. Тут ми навчимо вас очистити брудні шнури живлення всього за 6 кроків.

Крок1: Загальне прибирання.

Найперше, що вам потрібно зробити – це витерти ці шнури живлення сухою тканиною, щоб усунути можливий бруд, шерсть домашніх тварин і пил разом з будь-яким іншим сміттям. Якщо ви побачите будь-які заломи, тріщини, лущення або взагалі поломку шнурів живлення, то вам слід їх повністю замінити.

Крок2: Не використовуйте розчинники або спиртові очищувачі.

Тепер вам потрібно створити розчин, який представляє собою суміш засобу для миття  посуду і гарячої води. В отриманий розчин занурте суху губку і починайте протирати шнури живлення. Це можна зробити, затиснувши і склавши губку навколо шнура живлення на всю довжину.

Крок 3: Використовуйте ложки або шпателі.

Після того, як шнури живлення чисті, вам потрібно використовувати шпатель або ложку, щоб зняти засохлі бризки фарби з шнурів. Якщо вони досить погано знімаються, то слід за допомогою паперового рушника змочити плями гарячим оцтом. Ви також можете використовувати свій фен для нагрівання і пом’якшення цих бризок фарби.

Крок4: Паста з води та соди.

Якщо ви бачите, що ваші колись білі шнури живлення пожовтіли, то слід використовувати суміш харчової соди та води та наносити її за допомогою зубної щітки. Після того як паста почне висихати або ставати корочкою, тоді слід використовувати вологі губки, щоб видалити її і ви знову побачите відбілені шнури.

Крок 5: Використовуйте стисле повітря.

Якщо ви думаєте, що у вас всередині вилки подовжувачів або отврорів для контактних штирів застряг бруд, то першою вашою зброєю для боротьби повинні бути дерев’яні зубочистки. Якщо це не допоможе впоратися з брудом, ми впевнені, що стиснене повітря спрацює як магія. Направте стиснене повітря у впускні отвори, щоб очистити брудні шнури живлення.

Крок 6: Використовуйте WD-40 для профілактичного обслуговування.

Коли ваші шнури живлення очищені, вам потрібно за допомогою змоченої губки видалити залишки харчової соди. Після цього, нарешті, можна нанести трохи WD-40 на чисту ганчірку і протерти шнури живлення, щоб сміття та волога не приставали знову, тим самим це захистить їх від іржі та корозії.

І хоча ці 6 кроків потребують часу приблизно не більше години, але скільки шнурів живлення у вашому будинку, за вашою оцінкою, потребують очищення? Ось чому саме профілактичне обслуговування краще, ніж ліквідація наслідків можливої аварії!