Ви шукали відповідь на питання «Як видалити пошкоджені болти?». Вітаємо, ви потрапили туди куди треба. Ми розповімо Вам три найкращих способи вилучення пошкоджених болтів.

Якщо поставити запитання професіоналам, які деталі найбільше схильні до корозії, відповідь буде однозначною – болти і гайки. Гайки можуть бути пошкоджені настільки, що вони буквально прикипають до болтів настільки сильно, що витягти їх практично неможливо.

Корозія і покриття іржею болтів і гайок може стати причиною повного руйнування сполучних елементів або навіть всієї конструкції, тому дуже важливо при виявленні цієї проблеми вжити заходів своєчасно.

Вилучення пошкоджених і іржавих болтів

Якщо елементи кріплення будь-якої конструкції тривалий час піддаються впливу вологи або вологих погодних умов, вони швидко піддаються впливу корозії. Найбільш схильні до таких впливів елементи кріплення різних домашніх пристроїв і автомобілів.

Під дією вологи з’єднувальні елементи деградують настільки, що конструкція, в яку вони входять, може зруйнуватися і перестати працювати взагалі. При цьому, через утворення шару іржі на головках, надзвичайно складно витягти такі деталі.

Як вирішити цю проблему? Як видалити пошкоджені болти?

Спосіб 1: Змастити за допомогою WD-40

Якщо елементи кріплення заїло внаслідок утворення іржі, ідеальним рішенням є використання проникаючого спрею WD-40, особливо, якщо іржа вже дісталася безпосередньо до різьби.

Все що потрібно зробити, це обробити пошкоджені болти і гайки проникаючим спреєм і злегка постукати по ним молотком. Це дозволить мастилу проникнути вглиб з’єднання і звільнити його. Ви переконаєтеся, що це досить простий спосіб звільнення кріпильних елементів. Після завершення процедури, витріть надлишки мастила і вимийте руки.

 Спосіб 2: Зрізання

Якщо виявиться, що болти і гайки настільки сильно проржавіли, що немає ніякої можливості вийняти їх, залишається тільки їх зрізати, однак, при цьому подальше використання сполучних елементів стає неможливим і залишається їх тільки викинути.

В цьому випадку необхідно затиснути головку болта і почати викручувати, докладаючи великих зусиль, щоб звільнити з’єднання.

Спосіб 3: Нагрівання

І, нарешті, ще одним способом звільнення елементів кріплення є помірний нагрів за допомогою паяльної лампи. При нагріванні відбувається розширення тіла болтів і гайок, що полегшує звільнення.

При цьому необхідно дотримуватися запобіжних заходів, тому що мастильні матеріали, які ми використовуємо, можуть бути легкозаймистими. Слід також використовувати захисні окуляри і рукавички.

Тепер ви знаєте, як видалити пошкоджені болти!