Клейкі стрічки є дуже потужним засобом для склеювання, і це водночас і добре, і погано. Але чи знаєте ви як видалити залишки клейкої стрічки?

Щоразу, коли ви знімаєте клейку стрічку, ви, безумовно, отримуєте липкий та стійкий залишок. На  щастя, існує кілька хитрощів, які допоможуть вам порівняно легко подолати цю проблему.

Якщо ви хочете дізнатися, як видалити залишки клейкої стрічки з будь-якої поверхні, вам слід продовжити читати далі, щоб узнати про найефективніші методи. Ось вони:

1. Очищення клейкої стрічки за допомогою спирту.

Крок1: Вискоблювання залишку клейкої стрічки лезом

Для цієї роботи ідеальним інструментом є звичайний столовий ніж, але також може стати в нагоді бритва або шпатель. Притисніть лезо рівно до наміченої поверхні і почніть обережно зішкрібати.

Крок 2: Протріть м’якою тканиною яка пропитана спиртом

Використовуйте чисту ганчірку, щоб змочити її в спирті, який можна купити в більшості аптек або медичних магазинах. Після того, як тканина стане вологою, вам потрібно  розтерти забруднену поверхню цією тканиною, поки ви не побачите, що клей відходить. Такі ж результати ви зможете побачите, якщо спробуєте використати засоби для зняття лаку для нігтів або ацетон, але майте на увазі, що ці речовини дуже пошкоджують пофарбовані поверхні.

Крок 3: Почистіть поверхню теплою водою та засобом для миття посуду

І нарешті, вам потрібно буде змішати приблизно столову ложку вашого миючого засобу в 2 склянках води, а потім перемішати поки не утвориться мильна суміш. Після цього змочіть тканину в суміші та вичистіть нею залишки клейкої стрічки. Коли ви закінчите цю справу, ви побачите, що поверхня більше не слизька і не липка на дотик.

2. Як видалити дуже вперті залишки клейкої стрічки

Спосіб 1: Нагрівання липкого залишку для швидкого видалення

Візьміть до рук фен та спрямуйте гаряче повітря на залишки клейкої стрічки, які не видалялись іншими способами. Це дозволить пом’якшити і послабити бруд. Через хвилину або близько того ви побачите, що липкий бруд став дуже м’яким. Тепер починайте обережно видаляти цей впертий бруд ножем.

Спосіб 2: Використання WD-40 для видалення липкого залишку з металевої поверхні

WD-40 ви можете знайти в більшості господарських і універсальних магазинах. Візьміть балончик до рук та розпорошіть його прямо на залишки клейкої стрічки. Ви також можете використати махрову тканину, яку перед цим треба змочити WD-40, щоб зтерти дрібні плями бруду.

Залиште нанесений WD-40 приблизно на хвилину, а потім змийте водою з милом. Ви побачите, що WD-40 ідеально підходить для поверхні автомобілів, але прочитайте інформацію на балоні, щоб дізнатися, на яких ще поверхнях можна його використовувати.

Спосіб 3: Використання піскоструйної обробки або води під тиском для очищення

Перш ніж почати треба наголосити, що цей метод можна використовувати, тільки якщо вам потрібно видалити залишки клейкої стрічки з бетону, цегли або каменю. Спрямуйте струмінь на поверхню і короткочасно вмикайте і вимикайте, поки не побачите, що залишки зникають.

Тепер ви знаєте, як видалити залишки клейкої стрічки.