Можливо, ви пробували самостійно видалити жувальну гумку зі свого одягу, але це занадто складно, правда? На щастя, є багато способів та хитрощів, завдяки яким можна видалити жувальну гумку з одягу. До них відносяться кип’ятіння, заморожування, WD-40, лак для волосся, втирання спирту та прасування.

З усього цього ми рекомендуємо використовувати метод заморожування або WD-40. Як ці методи допоможуть видалити жувальну гумку з одягу? Все, що вам потрібно зробити, це дотримуватися цих простих інструкцій:

Використання методу заморожування

Метод заморожування для видалення гумки з одягу досить простий і його можна виконати всього за 5 простих кроків:

Крок 1

Спочатку складіть тканину або одяг таким чином, щоб область з гумкою була спрямована назовні та вгору. Це означає, що ви зможете побачити уражену ділянку, коли складете одежу.

Крок 2

Тепер помістіть цю складену тканину або одяг у поліетиленовий пакет, який можна закрити. При цьому ви повинні переконатися, що шматок гумки не прилипає до внутрішньої сторони поліетиленового пакета. Якщо гумка все ж  прилипає, то просто покладіть одяг зверху на поліетиленовий пакет.

Крок 3

Тепер закрийте пакет і помістіть його в морозилку, щоб заморозити гумку. Залежно від типу одягу або розміру гумової плями, час заморозки може бути різним. Зазвичай це може зайняти приблизно 2-3 години.

Крок 4

Коли спливе  встановлений час, дістаньте поліетиленовий пакет з морозилки  і вийміть його вміст.

Крок 5

Тепер все, що вам потрібно зробити, це за допомогою тупого краю  леза ножа одразу ж  почати вичісувати гумку, перш ніж вона почне розмерзатись. Якщо ви дотримуєтесь усіх цих кроків, ви помітите, що цим способом можна видалити жувальну гумку з одягу досить просто.

Використання WD-40

Багатофункціональний продукт WD-40 також можна використовувати в деяких випадках, щоб допомогти видалити жувальну гумку з одягу. Але перш ніж спробувати це, треба протестувати WD-40 на клаптику одягу щоб бути впевненим, що WD-40 не пошкодить його.

Отже, чого  ви ще чекаєте? Візьміть WD-40 і виконайте наступні 4 кроки:

Крок 1

Візьміть до рук губку або ганчірку та добре промочіть їх продуктом WD-40.

Крок 2

Тепер потріть уражене місце ганчіркою або губкою – і не хвилюйтеся, цей продукт не забруднить ваш одяг. Після цього зачекайте пару хвилин, поки WD-40 розчинить гумку.

Крок 3

Тепер візьміть в руки губку або дерев’яний шпатель і обережно зчісуйте гумку з ураженої ділянки. Ви побачите, що вона почне видалятись набагато легше, на відміну від ваших перших відчайдушних спроб.

Крок 4

Як тільки ви  видалите гумку  вам потрібно  намочити уражену ділянку кондиціонером-ополіскувачем для тканин, бажано ароматизованим, і змити водою з милом. Під час полоскання та сушіння одягу ви побачите, що ваш маленький домашній експеримент мав абсолютний успіх!

Після використання WD-40 не забудьте ретельно вимити руки, особливо якщо вони контактували з продуктом.