Хочете видалити жувальну гумку з бетону?

Ніхто не любить дивитися на бетонну поверхню, наприклад стіну, покриту жувальними гумками.

Бетон – одна з таких поверхонь, з якої найскладніше видалити жувальну гумку. Однак, якщо ви будете слідувати правильній техніці, то у вас все вийде. Читайте нижче і ви дізнаєтесь, як це зробити:

Потерти кубиком льоду

Коли ви вперше виявите, що шматок жувальної гумки прилип до бетону, вам не слід використовувати нігті, щоб видалити жувальну гумку. Чому? Напевно  тому, що це вам не допоможе. Ви повинні взяти кубик льоду і натерти їм жувальну гумку.

Через деякий час завдяки кубикам льоду жувальна гумка затвердіє. Якщо у вас виникли проблеми з утриманням кубика льоду, рекомендується покласти його в пластиковий пакет, щоб ви могли краще його тримати.

Зішкребіть гумку

Коли жувальна гумка стане достатньо твердою, пора зішкребти її. Для цієї мети ви повинні використовувати шпатель або що-небудь ще, що могло б зробити роботу відповідним чином. Намагаючись видалити жувальну гумку цим методом, ви, очевидно, захочете зішкребти її якомога сильніше.

Проте, важливо пам’ятати, що безперервне дряпання може пошкодити бетон. Тому потрібно зішкребти гуму, НЕ пошкоджуючи бетонну поверхню.

Використайте спирт

Ви думали, алкоголь можна використовувати тільки одним способом? Алкоголь творить чудеса і з видаленням жувальної гумки. Після того, як ви зіскребли більшу частину жувальної гумки, вам потрібно нанести денатурований спирт прямо на решту жувальної гумки.

Після нанесення денатурованого спирту дайте йому постояти близько п’яти хвилин, перш ніж знову зішкрібати гумку металевим скребком. Цей процес треба повторювати до тих пір, поки з бетонної поверхні не буде видалена вся гумка.

Миючий розчин

Після того, як ви закінчите свої дії з використанням спирту, висока ймовірність того, що трохи гумки все ще залишиться на вашій бетонній поверхні. Пам’ятаючи про це, пора перейти до важкої артилерії. Візьміть таз і налийте в нього один стакан гарячої води. Потім налийте половину столової ложки рідкого засобу для миття посуду, щоб утворився розчин миючого засобу.

Пам’ятайте, що пропорція розчину повинна бути правильною, враховуючи, що він не зможе творити чудеса, якщо пропорції двох інгредієнтів не будуть абсолютно ідеальними.

Зчистіть залишки гумки

Коли розчин миючого засобу буде готовий, вам знадобиться щітка з щетини. Занурте щетинну щітку в ємність з розчином миючого засобу і зішкребіть залишки гумки з бетону. Якщо все зроблено правильно, велика ймовірність того, що залишки будуть видалені з бетонної поверхні. Однак, якщо видалити жувальну гумку занадто складно, будьте готові докласти трохи більше зусиль.

Промийте поверхню

Після того, як ви добре попрацювали, щоб позбутися від залишків жувальної гумки на бетоні, пора промити уражену ділянку чистою водою. Чому це важливо? Ну, це тому, що це гарантує, що будь-які залишки жувальної гумки, які можуть все ще бути присутнім, будуть видалені до того, як у них з’явиться шанс знову прилипнути до поверхні.

Додатково до всього, ополіскування чистою водою гарантує, що весь спирт і миючий засіб, які ви використовували, щоб видалити жувальну гумку, також будуть видалені, тим самим гарантуючи, що поверхня буде такою чистою, якою вона має бути.

Чит-код

Незалежно від того, як ви можете на це дивитеся, але факт в тому, що описаний вище метод дуже складний для видалення шматочка жувальної гумки з бетонної поверхні. Я маю на увазі, що вам не потрібно витрачати стільки часу, щоб видалити жувальну гумку з бетону, вірно? Що, якби я сказав вам, що є чит-код, який ви могли б використовувати в цьому відношенні? Назва цього чит-коду: WD-40!

Все, що вам потрібно зробити, це нанести WD-40 на поверхню бетону (ділянку до якої була приклеєна жувальна гумка) і дати йому кілька хвилин, щоб він попрацював.

Потім візьміть скребок і видаліть їм жувальну гумку з бетонної поверхні. Ви виявите, що видалити жувальну гумку, просочену WD-40, значно легше, ніж спиртом.

Видалення жувальної гумки з бетону – лише одна з незліченних цілей, для яких можна використовувати WD-40.