Ви шукаєте поради по догляду за домом «Зроби це сам»? У цій статті наведено кілька завдань, які ви зможете зробити самостійно.

1. Прості способи ремонту сантехніки

Вам потрібно подбати про наступне, щоб потік води по трубах був рівномірний.

Якщо не подбати про те, що саме ви зливаєте в каналізацію, вона почне забиватися. Коли ви виливаєте в злив жирні або маслянисті речовини, вони разом з теплою водою стікають через злив раковини. Але як тільки вони залишають раковину, вони остигають і починають застигати.

Тому важливо ніколи не виливати в каналізацію жир або жирні речовини, такі як  рослинна олія. Однак, якщо ви вже це зробили випадково, спрямуйте гарячу воду через раковину, щоб вона стікла якомога далі. Вам також може знадобитися додати в раковину невелику кількість засобу для миття посуду, щоб відкладення в трубах легко розчинилися.

З іншого боку, коли справа доходить до стічних вод у ванних кімнатах, то тут волосся, що стікає по стічним трубам, є найбільшим винуватцем засорів. Вам потрібно буде встановити фільтр для волосся в зливі душа. Це те, що ви можете зробити самостійно. Вам також необхідно виймати ситечко і вичищувати його у відро для сміття після кожного душу або один раз в день.

2. Обслуговування кондиціонера

Кондиціонери є найбільш важливими, але, проте, найбільш запущеними домашніми приладами, особливо коли мова йде про технічне обслуговування. Ми повинні регулярно піклуватися про них, тому, що вони є найбільш дорогими в ремонті і ще більш дорогими при заміні.

Щоб зробити це самостійно, спочатку необхідно перевірити конденсатопровод, чи правильно витікає вода. Потім вам потрібно вийняти фільтри і подивитися, чи достатньо вони чисті. Очистити фільтри дуже просто. Просто помістіть їх під струмінь води, і все готово. Брудні фільтри змушують кондиціонери виконувати більше роботи, а також негативно впливають на якість повітря в приміщенні.

Не допускайте потрапляння бруду і сміття на внутрішній і зовнішній блоки. Брудна система має більший ризик виходу з ладу під час роботи, а також споживає більше енергії через свою неефективність.

3. Захист від іржі – зроби це сам

Захист від іржі – це важливо для захисту металевого обладнання та приладів від заіржавлення і забезпечення їх довгого терміну служби. Використовуючи WD-40, тепер ви можете зробити це самостійно. Просто візьміть балончик WD-40 з розпилювачем та щітку. Рясно нанесіть WD-40 на об’єкт, з якого потрібно видалити іржу. Перед цим завжди дотримуйтесь інструкцій виробника.

Потім використовуйте щітку, щоб стерти іржу. Як тільки ви закінчите, промийте об’єкт універсальним засобом WD-40, щоб змити залишки іржі з металу. Залиште шар WD-40 на виробі, щоб захистити його від іржі.