Чи знаєте ви, що існують різні методи очищення дверних ручок?

Якщо ви схиблені на обслуговуванні будинку своїми руками, ви, очевидно, будете турбуватися про чистоту дверних ручок, чи не так? Зрештою, нікому не подобається торкатися до брудних дверних ручок, коли потрібно відкрити або закрити двері.

Однак, коли ви говорите про очищення дверних ручок, необхідна техніка багато в чому залежить від того, яка у вас дверна ручка. Маючи це на увазі, далі ви знайдете опис методів очищення, які можуть підійти для ваших різноманітних дверних ручок.

Очищення дверних ручок з нержавіючої сталі

Дверні ручки з нержавіючої сталі вимагають особливого догляду в гонитві за чистотою. Пам’ятаючи про це, вам важливо знати, як найкраще чистити дверні ручки з нержавіючої сталі.

Забороняється використовувати будь-які відбілюючі засоби для очищення дверних ручок з нержавіючої сталі. Крім того, виключено використання продуктів на основі хлору. Вкрай важливо тримати руки подалі від металевої губки, якщо, звичайно, ви не хочете, щоб зовнішній вигляд вашої дверної ручки був повністю потьмянілий. Робота по очищенню також не повинна включати використання жорсткої води.

Кращий спосіб ефективно очистити дверні ручки з нержавіючої сталі – змочити м’яку тканину в розчині води з милом і протерти дверні ручки. Як тільки це буде зроблено, промийте дверну ручку чистою водою, і ви виявите, що вона значно чистіше.

Однак це не означає, що весь бруд буде видалено, бо деякі стійкі залишки все одно залишаться на дверній ручці. Для більш ефективних результатів використовуйте розчин, що складається з оливкового масла і оцту в рівних частинах.

Чистка посріблених дверних ручок

У світі небагато речей, які настільки притягують погляд та які виглядають краще ніж вид блискучого срібла, вірно? Оскільки дверні ручки бувають різних видів, зверніть увагу на посріблені. Зовнішній вигляд срібла досить легко може потьмяніти, це означає, що вам надзвичайно легко в кінцевому підсумку отримати потьмянілі дверні ручки.

На ринку є кілька готових продуктів для чищення цих дверних ручок. Однак, якщо ви хочете заощадити, виконайте наступні дії:

Візьміть одноразовий алюмінієвий лоток і помістіть в нього дверну ручку (звичайно, її доведеться відокремити від дверей). Після цього, налийте в лоток окріп з додаванням однієї чашки харчової соди. Залиште все це на кілька хвилин, і ви побачите, що потьмяніння і залишки бруду розтанули. Як тільки дверна ручка охолоне, протріть її м’якою тканиною, і вона повинна виглядати як нова.

Очищення олов’яних дверних ручок

Більшість людей не знають, як чистити олов’яні дверні ручки. Люди так стараються, коли використовують вологу ганчірку, щоб очистити їх, але кожен раз у них нічого не виходить.

Якщо ви хочете правильно очистити дверні ручки, зроблені з олова, ганчірка вам не знадобиться; вам потрібна капуста для ефективного очищення олов’яної дверної ручки. Все, що вам потрібно зробити, це взяти зовнішнє листя капустини і розтерти ними всю поверхню дверної ручки.

Після ретельного тертя листям капусти по поверхні олов’яної дверної ручки, слід видалити бруд і сміття. Як тільки це буде зроблено, відполіруйте дверну ручку м’якою тканиною. Це так просто.

Чарівний аерозоль WD-40

WD-40

Існують різні методи очищення дверних ручок різних типів. Зрештою, використання капусти для чищення дверних ручок – це не те, що ви вибираєте за примхою, вірно?

Найпростіший і швидкий спосіб очистити дверні ручки – використовувати WD-40. Все, що вам потрібно зробити, це нанести WD-40 на м’яку тканину і протерти нею дверну ручку. Незалежно від того, з чого може бути зроблена дверна ручка, ви можете бути впевнені, що вона буде як новенька.

WD-40 значно спростив домовласникам очищення дверних ручок.