Якщо ви шукали контрольний список завдань для обслуговування будинку перед зимою, ви потрапили в потрібне місце! Неважливо, любите ви холодну погоду або уникаєте її, зима завжди буде не за горами. Ось деякі з найбільш важливих завдань, які вам потрібно вирішити до початку сезону:

  1. Переконайтеся, що ваша система опалення, вентиляції та кондиціонування (ОВіК) працює бездоганно

Залежно від того, яка у вас вдома система ОВіК, вам доведеться трохи попрацювати з обслуговування, перш ніж температура на вулиці почне падати. Якщо у вас є одна з цих високоефективних систем, її вентиляційні труби з ПВХ необхідно перевірити на предмет засмічення і відразу ж очистити. Люди, у яких є котельня в будинку, повинні чистити ці системи не рідше ніж один раз на рік – і немає кращого часу, ніж безпосередньо перед зимою.

  1. Огляньте камін і димар

Якщо у вашому будинку є камін, то його доведеться чистити сажотрусу. Ваш димар також слід перевірити на наявність тріщин або сміття, оскільки вони викликають скупчення, які становлять величезну небезпеку пожежі.

  1. Перевірте батареї в детекторах чадного газу і диму

Обслуговування будинку перед зимою не обійдеться без перевірки батареї в детекторах чадного газу і диму. По останніх даних, зібраних пожежною адміністрацією США, опалення становить близько 27% від структурних пожеж, які відбуваються під час зимового сезону. Ось чому ви повинні переконатися, що детектори окису вуглецю і диму працюють ефективно по всьому будинку.

  1. Не дозволяйте льоду утворюватися на вашому даху

Ви можете піти далі і протестувати невеликі ділянки даху, щоб перевірити, чи не зашкодить їм WD-40 (більш імовірно, що не зашкодить). Якщо ви регулярно будете наносити WD-40 на такі поверхні, які схильні до іржі або льоду, ви ніколи не побачите їх повернення на оброблену поверхню. Якщо звичайні продукти WD-40 працюють не так ефективно, як ви собі уявляли, ви також можете придбати швидкодіючу проникаючу змазку WD-40 Specialist. Цей продукт був спеціально розроблений для проникнення крізь лід, сажу і іржу, тому їх можна легко видалити з будь-якої поверхні.

  1. Запасіться сіллю або піском

За допомогою продуктів танення льоду, піску або солі у вас з’явиться можливість розчищати дорогу протягом всієї зими. Ці елементи також допоможуть створити хороше зчеплення з поверхнею навколо вашого будинку, коли ви будете прибирати сніг лопатою довкола тротуару або проїжджої частини.

  1. Застосуйте WD-40 на ваші вікна

Той, хто хоч раз бував в штормових зимах, знає, що майже щоночі на вікнах і дверях утворюється лід. Це особливо актуально для однопанельних вікон. Якщо у вас вдома є ця проблема, то вам варто запастися WD-40, якого вистачить на всю зиму. WD-40 допомагає відштовхувати вологу, і, отже, тонкий шар, залишений цим продуктом, буде боротися до наступного ранку. Обов’язково ретельно мийте руки, якщо WD-40 потрапив на них.

Відзначивши ці предмети у вашому контрольному списку для обслуговування будинку перед зимою, ви повинні бути на 100% готові до зими і сюрпризів, які вона приготувала для вас.