Консервний ніж просто необхідний на кожній кухні. Незалежно від того, де ви живете, в щоденних маніпуляціях на кухні обов’язково будуть присутні консервні банки. За консервним ножем важливо доглядати. Чому? Якщо цього не робити, ваша їжа, ймовірно, буде не такою на смак, якою вона повинна бути. Наприклад їжа, яку ви дістаєте з консервних банок, якимось чином може мати рибний присмак. Ось як ви можете запобігти цьому:

Використовуйте вощений папір

Перше, що можна використовувати для змащення консервних ножів – це вощений папір. Так, ви правильно прочитали: вощеним папером можна ефективно змастити консервний ніж. Крім того, використання вощеного паперу для роботи також найкращим чином очистить пристрій для відкривання кришок.

Ви тільки що сказали, що регулярно миєте консервний ніж і що для роботи не потрібен шматок вощеного паперу? Якщо так, то ви помиляєтеся. Чому? Річ у тому, що незалежно від того, скільки разів ви миєте відкривачку для консервних банок, шматки їжі та металеві пластівці будуть застрявати, і їх буде неймовірно складно витягнути. Положення ускладнюється, якщо ці частинки застряють між лезами.

Все, що вам потрібно зробити, це взяти вощений папір і скласти його кілька разів. Після цього натисніть на нього відкривачкою і злегка поверніть. Вощений папір творить чудеса, видаляючи все, що могло застрягти між лезами. Більш того, покриття з воску буде одночасно змащувати леза. Однак ви повинні пам’ятати, що ця процедура не буде дуже корисною, якщо ви маєте справу з частками іржі та корозії.

Чарівна суміш

Відкривачки для консервів – це найбільш занедбане обладнання на наших кухнях. Деякі з нас навіть схильні вважати, що консервні ножі не мають потреби в чищенні – це неправильно. Відкривачка для консервів обов’язково втратить ріжучу кромку, якщо їй не приділяти увагу. Заіржавілий консервний ніж на вашій кухні – це найгірше, що може статися.

Ніж для консервів можна врятувати від корозії. Для цього вам знадобиться лише чарівна суміш, яка складається зі столового оцту. Наповніть миску оцтом і залиште всередині заіржавілий ніж на ніч. Оцет полегшить видалення будь-якої іржі, яка могла б утворитися на лезі консервного ножа.

Потім візьміть зубну щітку і зітріть нею іржу. Після того, як іржа буде видалена з консервного ножа, помийте його водою і милом для посуду. Не забудьте висушити консервний ніж. Переконайтеся, що ні в одній з щілин не залишилося вологи, тому що це може знову викликати корозію.

Однак ви повинні пам’ятати, що ця процедура творить чудеса, допомагаючи просто почистити ваш консервний ніж, але це не змастить його.

Старий добрий WD-40

WD-40

Попри те, що існує безліч методів, вони не забезпечують повного обслуговування консервного ножа.

Наприклад, вощений папір – хороший варіант для ретельного очищення консервного ножа. Однак факт залишається фактом: він не здатний впоратися з іржею. Точно так же використання столового оцту творить чудеса для запобігання іржі, але не для змащення.

Спробуйте знайти рішення, яке пропонує комплексне рішення для обслуговування вашого консервного ножа.

На думку експертів, тут на сцену виходить старий добрий WD-40. WD-40 гарантує, що ваші консервні ножі залишаться дуже чистими.

Оскільки WD-40 є мастилом, ви можете бути впевнені, що при необхідності ви отримаєте додаткове змащення.

Все, що вам потрібно зробити, це нанести WD-40 на консервний ніж і залишити на кілька хвилин. Після цього візьміть ганчірку і протріть корпус консервного ножа. Використовуйте зубну щітку для видалення важкодоступних щілин. Ви побачите, що процедура усуває іржу, сміття і додає змазки в консервний ніж. Перед використанням ретельно вимийте консервний ніж.

WD-40 – не що інше, як благословення, коли справа доходить до обслуговування консервних ножів. Від знежирення до позбавлення від іржі і мастила – WD-40 подбає про все!