Догляд за сноубордом – це дуже важливо. Сноуборд належить до спортивного спорядження, яке пропонує значні спортивні результати. Дошка, основа та кріплення дисків під черевиками піддаються значним навантаженням і явно вимагають ретельного догляду.

Частота обслуговування залежить від того, як ви використовуєте сноуборд, від типу схилу і від типу катання на сноуборді. Тим не менш, ви завжди повинні проводити догляд за сноубордом на початку сезону і кожні три-чотири використання, але якщо ви їздите поза трасою, постійне обслуговування необхідно. Елементи, які необхідно досліджувати, оскільки вони можуть більш легко зіпсуватися:

  • База: через велику опорну поверхню вона має тенденцію дряпатися під час спусків. Камені, гілки та інші тіла, присутні на сніговому покриві, також можуть дуже сильно пошкодити її, завдавши значної шкоди.
  • Вощіння: віск – це основний елемент, який значно покращує ковзання дошки по снігу. Існують різні типи в залежності від типу снігу, на якому ви катаєтеся.
  • Краї: підняті краї вашого сноуборду полегшують повороти під час спуску. Ремонт країв повинен виконуватися спеціалізованим персоналом, якщо у вас немає особливих навичок.
  • Кріплення: їх можна розібрати і почистити, а також відрегулювати під різними кутами (зазвичай -15° і +15°) і на різних відстанях (близько 54-57 см).

МАТЕРІАЛИ, ЯКІ БУДУТЬ ВАМ ПОТРІБНІ:

Універсальний очищувач WD-40 Specialist

Серветки

Свічки P-tex для бази

Запальничка

Шпатель для лиж / сноубордів

Щітка з кінського волоса

Праска

Універсальний засіб WD-40

Лижний віск

Нейлонова щітка

Алмазний напилок

КРОК 1: ОЧИЩЕННЯ ОСНОВИ

snowboard maintenance 1

Догляд за сноубордом починається з очищення основи, тому, що глибокі подряпини і порізи вважаються досить серйозним пошкодженням. Після того, як сноуборд поміщений на стійку поверхню, щоб він став нерухомим, спочатку виконайте загальну очистку за допомогою Універсальний очищувач WD-40 Specialist, нанесеного на тканину з мікроволокна, щоб видалити затверділий бруд і підготувати основу до наступного ремонту.

КРОК 2: ВІДРЕМОНТУЙТЕ БУДЬ-ЯКІ ПОДРЯПИНИ НА ОСНОВІ

snowboard maintenance 2

Наступним кроком буде закладення подряпин або розрізів. Для відновлення безперервності і гладкості поверхні основи використовуються спеціальні свічки «p-tex» з синтетичного матеріалу. Це палички, які необхідно зігріти полум’ям запальнички. Продукт тане і потім повільно капає на надрізи,  не переливаючись занадто сильно. Коли матеріал охолоне і затвердіє, проведіть по основі жорстким пластиковим шпателем або бритвою, щоб видалити надлишки матеріалу. Останній прохід щіткою з кінського волоса звільняє основу від залишків продукту.

КРОК 3: ВІСК

snowboard maintenance 3

Ви можете використовувати праску, щоб нанести віск на основу, але набагато краще мати відповідний спеціальний інструмент. Віск випускається в твердих таблетках. При контакті з гарячою пластиною інструменту він плавиться і в помірних кількостях капає на основу сноуборду. Потім проведіть гарячою пластиною інструменту по всій основі, щоб розподілити гарячий віск по всій поверхні основи.

Завжди працюйте, починаючи з носа і рухаючись до хвоста сноуборду. Коли віск охолоне і затвердіє, проведіть пластиковим шпателем або бритвою по поверхні, щоб видалити надлишки воску, залишивши ідеально рівну ковзаючу поверхню. На одному кутку шпателя є невеликий надріз, який використовується, щоб пройти по краях і видалити залишки воску. Потім проведіть по поверхні нейлоновою щіткою, яка виконує фактичне полірування.

КРОК 4: КРОМКИ

snowboard maintenance 4

Догляд за сноубордом, це регулярний догляд за кромками, який повинні виконувати професіонали. Ви можете виконувати поточне обслуговування самостійно, періодично пропускаючи спеціальну (з мілким зерном) алмазну пилку по краях, яка при дуже обережному ковзанні, щоб уникнути деформації краю згладжує дрібні нерівності, відновлює край і видаляє іржу, яка утворилася поки ваш сноуборд зберігався. Напилок завжди слід переміщати від кінчика до хвоста, не натискаючи занадто сильно. Після цього нанесіть шар Універсального засобу WD-40, добре розподіліть і протріть серветкою з мікрофібри.

КРОК 5: КРІПЛЕННЯ

snowboard maintenance 5

Після перевірки того, що кріплення надійно прикріплені до сноуборду і немає хитких гвинтів, обслуговування полягає в обприскуванні гвинтів, які фіксують регульовані диски, Універсальним засобом WD-40, який очищає їх і захищає від вологи. Продукт змащує механізми, не притягає пил і бруд. Він також захищає непористі металеві поверхні від іржі і корозії.