Хіба ви не шукаєте прості способи прибрати сніг з проїжджої частини під час крижаної зими? Що ж, ви зможете змахнути всю крижану сльоту з під’їзної доріжки без особливих зусиль.

  1. Насипте кам’яну сіль

Тут вам доведеться взяти до рук лопату для снігу, тому що використовувати засіб від намерзань проти куп снігу марно. Перш ніж робити що-небудь ще, вам потрібно прибрати весь сніг до рівня приблизно  5 см або менше. Більш швидкий засіб для проведення цієї роботи може полягати у використанні трактора, квадроцикла чи навіть снігоприбиральної машини.

Тепер ми перейшли до кам’яної солі. Невелика порада – кам’яна сіль, як відомо, містить шкідливі хімічні речовини, небезпечні для рослин і тварин. Ось чому ви повинні переконатися, що ваші домашні тварини або бродячі тварини не з’їдять її.

Тепер ви можете почати розсипати кам’яну сіль. Візьміть стару пластикову чашку, щоб набрати трохи солі і почати розсипати її по дорозі. Температура замерзання солоної води набагато нижче, ніж у звичайної води, тому кам’яна сіль сприяє ефективному таненню льоду.

Потім вам потрібно облити всю кам’яну сіль теплою водою, для цього ви можете використати розпилювач. Якщо ви збираєтесь покрити більшу площу, ви можете скористатись садовим шлангом. Як тільки ви побачите, що лід тане, ви можете почати зчищати його лопатою з дороги або збоку від неї. Тепер лід перетвориться в розталу сльоту.

  1. У вас заморожений автомобільний замок?

Раз вже ми говоримо про прості способи прибрати сніг з проїжджої частини, як ми можемо забути про замерзле лобове скло і автомобільні замки? Тут ви виявите, що WD-40 може творити дива без особливих зусиль. Візьміть синьо-жовту банку з гаража і розпорошіть трохи продукту на лобові стекла і замки автомобілів. Переконайтеся, що ви не перестарались, тому що ці хімічні речовини можуть утворювати липке блокування, якщо вони накопичуються в невеликому просторі.

Використання WD-40 на лобовому склі і дверному замку вашого автомобіля також корисно, тому що WD-40 також є продуктом для профілактичного обслуговування. Після того, як ви нанесете розчин на замерзлі поверхні, він залишить тонку плівку, яка запобігає повторному замерзанню поверхні. Обов’язково ретельно мийте руки, якщо на них потрапив продукт.

Тепер, коли з вашої під’їзної доріжки і вашої машини пропав лід, вам, нарешті, пора взяти машину на зимову прогулянку!