Ви хочете дізнатися, як розблокувати рейки на розсувних столах і як доглядати за ними, щоб подовжити їх термін служби? Ми дамо вам поради, як це зробити.

Поступово зі зменшенням площі сучасних будинків люди змушені купувати і використовувати здатні до трансформації меблі (наприклад, розсувні столи), які можна підняти, якщо необхідно, розсунути, а потім зібрати, коли це буде потрібно. Зазвичай це відбувається зі столами, ліжками, які можна підняти, і диванами-ліжками. Кожен з цих видів меблів забезпечений елементами, які дозволяють трансформуватися, та складаються з направляючих і різних стиків. Згодом ці системи може стати важко переміщати, і важливо знати, як проводити технічне обслуговування, щоб забезпечити правильну роботу цих механізмів. Зокрема, розсувні столи можуть неохоче розсуватися за самих різних причин. Ковзаючі елементи рухливих частин столу зазвичай бувають двох типів: дерев’яні або металеві. Коли рух стає тяжким, ви повинні спочатку перевірити, який тип рейки присутній.

ЩО ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ

  • Мило на рослинній основі
  • Дитяча присипка
  • Універсальний засіб WD-40
  • Наждачний папір
  • Стругальний верстат
  • WD-40 Specialist Dirt and Dust Resistant Dry Lube PTFE

КРОК 1:

ПЕРЕВІРТЕ ПРОБЛЕМУ В ДЕРЕВ’ЯНИХ РЕЙКАХ

001

Зазвичай дерев’яні направляючі розсувних столів, які широко використовувалися в минулому, мають найбільші труднощі з розсуванням, враховуючи властивість деревини вбирати вологу, а потім розширюватися, навіть якщо це трохи. Зазвичай вони складаються з подовжених елементів у формі паралелепіпеда, попарно закріплених під стільницею, які, як напрямні, проходять у відповідні отвори на опорних балках столу. Для початку потрібно візуально визначити, де знаходяться точки тертя при висуненні столу. Також важливо перевірити, чи є ковзання рухомої частини прямим або є відхилення, які блокують рух.

КРОК 2:

ПРОВЕДЕННЯ ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ДЕРЕВ’ЯНИХ РЕЙОК З СУХИМ МАСТИЛОМ

002

Якщо ковзання пряме і не відхиляється через деформацію деталей, найкраще провести шматком сухого мила (бажано рослинного) по всім ділянкам, щоб нанести на них жирні, але сухі речовини, що полегшують ковзання. Інший допустимий варіант – посипати ті ж частини дитячою присипкою, яка сприяє руху завдяки присутності сполук на основі каоліну (або інших жирних, але сухих мінералів).

КРОК 3:

ПРОВЕДЕННЯ ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ДЕРЕВ’ЯНИХ РЕЙОК З ЇХ МОДИФІКАЦІЄЮ

003

Якщо зазначених вище кроків недостатньо для відновлення плавного ковзання, деталі, на яких було виявлено тертя, слід відшліфувати. Спочатку ви можете виконати шліфування досить великим наждачним папером (№ 120-160), а потім більш дрібним наждачним папером (№ 200-240), щоб розгладити деревину. Після шліфування можна обробити поверхню милом або дитячою присипкою. Якщо тертя залишається, це означає, що набухання або деформація більш значні. У цих випадках все, що ви можете зробити, це використати стругальний верстат для розглянутих деталей, видаливши досить, щоб привести ситуацію в норму. Після використання наждачного паперу або стругального верстата обов’язково відновіть оброблені деталі в відповідний колір за допомогою фарби або воску, щоб вони відповідали решті столу.

КРОК 4:

ПРОВЕДЕННЯ ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ МЕТАЛЕВИХ АБО ПЛАСТИКОВИХ РЕЙОК

004

В сучасних розсувних столах частіше використовуються металеві або пластикові рейки. Переконавшись, що немає ніяких проблем зі стабільністю механічної частини, прикріпленою до столу і рами (можливо, також затягуючи гвинти, які краще блокують напрямні), найкраще змастити направляючі і інші наявні механізми. Змусьте їх ковзати, застосовуючи WD-40 Multi-Use уздовж їх виступу, який очистить рейки і посприяє відновленню регулярного руху. Якщо ковзання все одно трохи утруднено, ви можете переключитися на обробку за допомогою WD-40 Specialist Dirt and Dust Resistant Dry Lube PTFE.

КРОК 5:

ОБСЛУГОВУВАННЯ ДОДАТКОВИХ ЕЛЕМЕНТІВ

005

Загалом, розсувні столи можна налаштувати двома способами:

  • З додатковими елементами, розташованими під самою площиною і оснащеними системами нахилу / ковзання / обертання (різних видів), щоб їх можна було підняти і зайняти вільний простір.
  • З додатковими елементами окремо від столу, які встановлюються на місце після подовження.

Великі проблеми можуть виникнути в столах, які використовують першу систему, оскільки для підйому і позиціювання додаткових поверхонь потрібні механічні (або дерев’яні) деталі зі зворотно-поступальним рухом. Також в цьому випадку, після перевірки на відсутність поломок або деформацій, найкраще змастити шарніри, напрямних і інші механізми універсальним засобом WD-40 або WD-40 Specialist Dirt and Dust Resistant Dry Lube PTFE.

Якщо ви будете слідувати нашим порадам і докладете деякі зусилля, ви обов’язково зможете самостійно розблокувати рейки на розсувних столах і це не буде більше для вас великою проблемою.