Ви, напевно, гуглили: “Як почистити бензопилу”, але ми зробимо вам краще. Якщо ви хочете продовжити термін експлуатації бензопили, вам потрібно переконатися, що вона працює в найкращому стані. Для цього вам доведеться виконати кілька загальних заходів по догляду та технічному обслуговуванню, які включають:

  1. Обов’язкова перевірка ланцюжка та рівня мастила в баку перед кожним використанням
  2. Тримайте ланцюжок гострим для більш ефективних результатів та запобігання відкату
  3. Очищуйте бруд з бензопили після кожного використання

Завжди будьте обережні при поводженні з гострими предметами та носіть необхідний захисний одяг. Якщо вам не зручно робити це самостійно, зверніться до фахівців.

Як загострити ланцюжок вашої бензопили

Щоб загострити ріжучі зубці бензопили, спочатку доведеться закріпити бензопилу у надійному положенні. Після цього, наступним кроком, затягніть гальмо ланцюга і починайте заточувати ріжучі зубці ланцюга. Роблячи це, переконайтесь, що стрілки регулятора глибини різання спрямовані до передньої частини  корпусу бензопили.

Тепер можете  починати заточувати ланцюг, тримаючи напильник під прямим кутом до роликів бензопили. Натискаючими та плавними рухами пройдіть напильником по всіх ріжучих зубчиках. Закінчивши це, ви можете перевернути бензопилу і почати заточку ланцюга з іншої сторони.

Як почистити бензопилу

Це ще одна дуже важлива частина того, як почистити бензопилу в процесі обслуговування. Важливі частини цього процесу, які потребують особливої уваги, включають встановлення кришки муфти зчеплення та зняття кришки. Після цього починайте прочищати гальмівну стрічку ланцюга. Ви також можете очистити шину бензопили за допомогою тонкого шматка металу або дерева, щоб видалити все сміття, що застрягло всередині ланцюгової колії.

Наступним кроком треба зняти кришку циліндра. Після ії видалення можна промити повітряний фільтр і очистити ребра охолодження, видаливши усе сміття, яке ви зможете візуально помітити. Нарешті, ви можете перевірити ребра маховика, щоб виявити будь-які забруднення. Цей бруд може спричинити блокування подачі повітря, що охолоджує двигун бензопили, і його слід негайно видалити.

Змащення ланцюга бензопили за допомогою WD-40

Звісно, для бездоганного функціонування, ланцюг вашої бензопили повинен бути добре змащений маслом. Ви  переконаєтеся, що він працює добре, якщо спробуєте змастити ланцюг за допомогою WD-40. Багатофункціональний аерозоль WD-40 відмінно підходить для двох важливих задач – запобігання іржі та змащення. Крім цього, це також запобігає появі деяких майбутніх забруднень, які неминучі після кожного використання.

Що ж, Ваша бензопила добре змащена та заточена для наступної роботи. Тепер все, що вам потрібно зробити, це регулярно чистити бензопилу для ефективного та більш тривалішого  строку експлуатації цього важливого інструменту. І пам’ятайте, що без належного технічного обслуговування, вам, швидше за все, досить скоро доведеться зробити дорогу заміну запчастин або купити нову бензопилу.

Використання, показані та описані для продукту багатоцільового використання WD-40 , були надані власником компанії WD-40. Ці види використання не перевірені компанією WD-40 і не є рекомендацією щодо пропозиції компанії WD-40. Здоровий глузд слід проявляти щоразу, коли використовуєте товари компанії WD-40. Завжди дотримуйтесь інструкцій і дотримуйтесь будь-яких попереджень, розміщених на упаковці.