Іржава пилка – очистити її може виявитися не такою вже складною задачею, з якою можна впоратися за 1 годину. Приготуйте прості засоби, такі як старі газети, воскова паста, виварене лляне масло, металевий скребок і наждачний папір.

Іржава пилка – як очистити її полотно.

  1. Перш за все – Заходи безпеки

Одягніть захисні рукавиці і маску. Це захистить вас не тільки від гострого леза, але і від мінеральних спиртів і лляної олії, які можуть стати проблемою для шкіри, викликаючи подразнення. Будьте обережні.

  1. Використання старих газет

Старі газети надійно захистять стіл або іншу поверхню, на якій ви збираєтеся працювати. Це також полегшить прибирання бруду і сміття після очищення пилки – достатньо буде зібрати і викинути газети.

  1. Застосування шкребка

Шкребок використовується для видалення іржі з полотна пилки. Тримайте шкребок під невеликим кутом до полотна і очищайте іржу короткими рухами, просуваючись від одного краю полотна до іншого. Продовжуйте до тих пір, поки не видалите максимально можливу кількість іржі. Щоб побачити наскільки вдається очищення, необхідно протерти полотно, видаливши залишки іржі.

  1. Використання тонкого наждачного папіру та розчинника.

Тонкий наждачний папір дає можливість «відчувати» як йде очищення. При цьому для прискорення процесу видалення іржі можна використовувати розчинник. Розчинник використовуйте в невеликій кількості, не забуваючи при цьому про захисні рукавиці і маску.

  1. Застосування WD-40 для запобігання утворення іржі

WD-40 є прекрасним засобом для запобігання корозії полотна пилки. Нанесіть мастило тонким шаром і розітріть по всій поверхні, використовуючи чисту і суху тканину. При протиранні легко будуть видалені залишки іржі.

Тепер пилка готова до роботи. Пам’ятайте, що після кожного використання необхідна ретельна очистка.