Ми пропонуємо вам кілька порад з очищення, щоб домогтися блискучого вигляду мотоцикла.

Як мотоцикліст, ви зазвичай дбаєте про те, щоб ваш засіб пересування залишався новим і блискучим. Відвозити його в дорогий сервіс, але це може стати важким ударом для ваших кишень.

Використовуйте воду і тільки відповідні засоби для чищення

Промити водою, але не використовувати занадто багато. Використовуйте тільки відповідний очищувач для роботи. Для кожної мети існує окремий продукт. Тільки пам’ятайте, що не можна використовувати абразивні або універсальні засоби для чищення, які можуть пошкодити хром або фарбу, оскільки це останнє, чого ви, як мотоцикліст, хотіли б зробити.

Автомобільні шампуні або миючі засоби мають встановлений рівень pH, що гарантує відсутність шкоди для фарби. Пошукайте на ринку рекомендовані продукти для кожної цілі: шампуні, засоби для догляду за сидіннями і т. д.

Очищення під високим тиском

Вода під високим тиском – відмінний спосіб видалити накопичений бруд на кузові автомобіля, і те ж саме стосується мотоциклів. Ефективно видаляє налиплий бруд і тверду сажу. Вода під високим тиском видаляє бруд з прихованих частин, недоступних для тканини або щітки, і, отже, запобігає корозії.

З іншого боку, ви повинні бути обережні при використанні води під високим тиском, бо вода може потрапити в стики і привести до несправності байка або викликати знежирення ділянок, де це необхідно. Тому, якщо ви використовуєте мийку високого тиску, важливо закрити будь-яку оголену проводку і уникати таких ділянок, як ланцюг і гальма, де необхідне мастило.

У кожного мотоцикліста має бути відповідне обладнання для прибирання

У мотоциклістів повинні бути необхідні аксесуари для чищення мотоциклу. До аксесуарів відносяться відповідні щітки, ганчірки, губки і т. д. Використовуйте окремі губки і ганчірки для різних ділянок мотоцикла, щоб домогтися блискучого вигляду мотоцикла. Наприклад, губку, яку ви використовували для знежирення колеса, не можна використовувати для чищення сидіння, тому, що ви в кінцевому підсумку будете його бруднити.

Точно так же тканину, яку ви використовували для очищення бруду з бризковиків, не слід використовувати для очищення пофарбованих частин кузова, оскільки захоплений бруд викличе подряпини і сліди завихрення на фарбі. Використовуйте щітку для очищення шини і знежирення важкопрохідних ділянок біля двигуна. Ви також можете використовувати стару зубну щітку для невеликих ділянок або отворів, недоступних для щітки більшого розміру.

Кожен мотоцикліст повинен використовувати це мастило

Використовуйте спрей-змазку для змащення ділянок, які, на вашу думку, могли втратити мастило і були знежирені під час мийки. Використовуйте мастило для ланцюга, щоб змастити ланцюг, або використовуйте звичайне мастило. Слід також шукати інші ділянки, які, на вашу думку, необхідно змастити маслом або змазкою.

Домогтися блискучого вигляду мотоцикла за допомогою WD-40

Після того, як ви закінчили мити мотоцикл, він іноді все ще не має свого звичайного блиску. У такі моменти доводиться шукати полірувальника, а це виснажливий процес. Більш того, якщо ви відновите потьмянілу фарбу за допомогою полірувальних засобів, вона прибере шар вашої фарби.

Тому ідеальне рішення – використовувати спрей WD-40 в якості поліролі, оскільки він забезпечить блискучу поверхню мотоцикла. На це заслуговує кожен мотоцикліст.