Ви зіткнулися з проблемою, як видалити іржу з залізних воріт та шукаєте її рішення. Читайте далі і ви дізнаєтесь, як це можна зробити. Але будьте готові до того, що треба буде прикласти дуже багато зусиль.

Навіть якщо залізні ворота належним чином захищені шаром фарби, волога в кінцевому підсумку потрапляє всередину, зазвичай через тріщини в фарби, викликані розширенням / стисненням металу в жарких або холодних погодних умовах, але також і в частинах, схильних до контакту. Таким чином, утворюється іржа: набір оксидів заліза, який повільно, але невпинно (якщо не вирішити проблему належним чином) руйнує метал до тих пір, поки його механічна міцність значно не знизиться.

Іржу можна знайти навіть на нових воротах, оцинкованих гарячим способом, коли вони мають так звані «пастки корозії», що означає перекриття двох поверхонь, як в разі додавання шпильок і інших декоративних елементів. У цих випадках поверхня не захищена ні гальванізацією (яка не проникає в ці проміжки), ні забарвленням, якщо пази не приварюються однорідно, щоб герметизувати основну поверхню. Тому необхідно повністю видалити іржу з залізних воріт. Наступним кроком є ​​захист воріт з нанесенням відповідного антикорозійного засобу і покриттям шаром фарби.

МАТЕРІАЛИ, ЯКІ БУДУТЬ ВАМ ПОТРІБНІ:

Металева щітка

Багатофункціональний аерозоль WD-40

Наждачний папір

Ганчірка

Дриль з обертовою щіткою

Йоршик для пляшечок

Інструмент для зняття фарби

Малярний пензель

Шпатель

Шкребок

Газова горілка

КРОК 1: ПЕРЕВІРТЕ РІВЕНЬ ІРЖІ

foto 025 01

Щоб усвідомлено вирішити, які роботи будуть потрібні, щоб видалити іржу з залізних воріт, спочатку потрібно перевірити ступінь іржі. В принципі, розрізняють три рівні зносу:

  1. Поява місцями іржавих ділянок з деяким відлущуванням фарби;
  2. Досить великі іржаві ділянки при повній відсутності фарби;
  3. Поверхня повністю або майже повністю покрита іржею з більш-менш серйозним зносом поверхні і підняттям металевих лусок.

Робота з видалення іржі сильно розрізняється залежно від рівня.

КРОК 2: РОЗСІЯНІ ПЛЯМИ ІРЖІ НА ЗАЛІЗНИХ ВОРОТАХ

foto 026 01

Це найсприятливіша ситуація. Все, що вам потрібно зробити, це обробити ділянки, пошкоджені іржею, не чіпаючи решту поверхні. Енергійно протріть металевою щіткою іржаві частини. Після чищення видаліть іржу наждаковим папером із середнім розміром зерна (№ 240-280), щоб ретельно очистити деталь. Коли всі ворота оброблені, змахніть увесь пил. Кращий спосіб завершити цей крок – розпорошити трохи Багатофункціонального аерозолю  WD-40 на деталі, над якими ви працювали, а потім протерти їх ганчіркою.

КРОК 3: ВЕЛИКІ ІРЖАВІ ДІЛЯНКИ

foto 027 01

В цьому випадку очистити ворота металевою щіткою недостатньо, до того ж це займе дуже багато часу і втомить. Вам знадобиться дриль з обертовою щіткою. Залежно від форми ділянки, на якій вам потрібно працювати, вибирайте щітку найбільш придатної форми і розміру: дискообразну, чашоподібну, круглу. Дриль дуже ефективна: краще використовувати середню робочу швидкість, щоб нею було легко керувати і ви могли уникнути потенційно небезпечних ситуацій. Крім іржі, слід видалити фарбу на кілька сантиметрів з не іржавої ділянки. Використовуйте щітку невеликого діаметра для деталей воріт і в самих вузьких місцях. Після бурових робіт потрібно ще багато зробити. Вам потрібно буде пройтися по цій ділянці наждачним папером, потім очистити її, розпорошити трохи Багатофункціонального аерозолю  WD-40 і потім провести по ній ганчіркою.

КРОК 4: ПОВЕРХНЯ МАЙЖЕ ПОВНІСТЮ РЖАВА ТА ПОШКОДЖЕНА

foto 028 01

Безсумнівно, це найсерйозніша ситуація. Вам доведеться виконати велику роботу, щоб видалити іржу з залізних воріт і фарбу. Після першого загального проходу за допомогою щітки, що обертається для видалення «найбільшої іржі» і металевих лусочок, які вже підіймаються, найкраще подумати, чи продовжувати механічне видалення іржі і фарби, яка все ще існує, або просто видалити всю фарбу. Хоча це довше, але це зазвичай найбільш переважно, тому, що дозволяє перейти до кінцевого етапу захисту і перефарбовування, працюючи на повністю чистій поверхні, вільній від іржі і старої фарби.

КРОК 5: ЗНЯТТЯ З ДОПОМОГОЮ

foto 029 01

Очистіть всю поверхню хорошим напіврідким засобом для видалення фарби для металів (завжди використовуйте рукавички, захисні окуляри і маску, тому що це їдкий продукт). Зачекайте кілька хвилин, щоб засіб для зняття фарби відокремив фарбу, а потім попрацюйте шпателем, скребком, пензлем і наждачним папером, щоб видалити всю фарбу. Потім приступайте до роботи з дрилем і обертаючою щіткою. На завершення нанесіть Багатофункціональний аерозоль WD-40 і протріть його ганчіркою.

КРОК 6: ВИДАЛЕННЯ ГАРЯЧИМ ПОВІТРЯМ АБО ВОГНЕМ

foto 030 01

Використовуйте теплову гармату (близько 600°C) або полум’я газового пальника на невеликій відстані від деталі, яка підлягає зачистці, нагріваючи невеликі металеві ділянки залізної заслінки. Поки фарба відшаровується і скручується, видаліть її шпателем і металевою щіткою. Ця робота пов’язана з певними ризиками, тому будьте обережні і не підпускайте дітей і тварин. Коли вся металева поверхня більше не буде покрита іржею або фарбою, очистіть її, та обробіть Багатофункціональним аерозолем WD-40, потім протріть ганчіркою. Тепер ворота готові до останнього етапу – фарбуванню.