Підвіска автомобіля – це система, що складається з різних елементів. Їх функція полягає в тому, щоб поглинати удари коліс, що виникають із-за нерівностей дороги під час руху (завдання, покладене на пружини), і сповільнювати пружну реакцію самих пружин, які знову розширюються після стиснення (завдання амортизаторів), щоб уникнути небезпечних розгойдувань автомобіля з подальшою втратою зчеплення з дорогою. Крім цих двох основних елементів, є інші компоненти, такі як гойдальні важелі, різні типи гумових подушок, сайлентблоки, стабілізатор поперечної стійкості і т. д.

Ці системи також можуть істотно відрізнятися від машини до машини. Всі ці компоненти піддаються сильним механічним навантаженням під час експлуатації автомобіля і агресивного впливу зовнішніх факторів, таких як бруд, вода, гудрон, пил, гравій і т. д. Сума цих факторів робить роботу підвіски менш швидкою та ефективною спочатку, потім викликає реальний знос деяких компонентів, який повинен бути усунутий механіком. Деякі профілактичні заходи, такі як змащування підвіски автомобіля, продовжують термін їх належного функціонування та можуть бути виконані будь-яким автовласником. Подивимося як це зробити.

МАТЕРІАЛИ, ЯКІ БУДУТЬ ВАМ ПОТРІБНІ:

Мийка високого тиску

Паркувальні кронштейни

Швидкодіючий знежирювач WD-40 Specialist

Водостійка силіконова змазка WD-40 Specialist

КРОК 1: ПІДВІСКА АВТОМОБІЛЯ – РЕТЕЛЬНЕ ПРОМИВАННЯ

how to lubricate your car's suspensions step 1

Перш ніж робити що-небудь ще, систему, що складає підвіску, необхідно ретельно промити. Звичайно, найбільш підходящим засобом є мийка високого тиску, яка забезпечена відповідним миючим засобом, що видаляє навіть самі сильно затверділі залишки. Незалежно від будь-яких додаткових дій, кожен раз, коли ви подорожуєте по брудній або піщаній дорозі, важливо якомога швидше провести ретельну промивку, щоб видалити матеріали, які можуть пошкодити систему.

КРОК 2: БЕЗПЕЧНИЙ ПІДЙОМ АВТОМОБІЛЯ

how to lubricate your car's suspensions step 2

Підвіска автомобіля, що підлягає обслуговуванню, повинна бути ретельно оглянута. Щоб робити це з комфортом (а також виконувати будь-яке технічне обслуговування), автомобіль слід підняти на підйомнику. Якщо у вас його немає, купіть пару паркувальних кронштейнів, щоб поставити машину. Він повинен бути надійно заблокований (стояти на рівній поверхні, включена передача, ручне гальмо, упори коліс). В жодному разі не працюйте з автомобілем, який не був піднятий в цілковитій безпеці.

КРОК 3: ПЕРЕВІРТЕ ПІДВІСКУ

how to lubricate your car's suspensions step 3

Перевірте кожен компонент підвіски на предмет можливих дефектів. У разі виявлення відвезіть машину до механіка. Зокрема, необхідно перевірити амортизатор на предмет витоків масла на штоку або корпусі. В цьому випадку механік повинен його змінити. Потім необхідно перевірити гумові ущільнення, які гасять коливання різних інших систем. Якщо ви помітили тріщини або навіть відсутність деталей, їх необхідно замінити механіком. Якщо ви помітили жирні плями, які не були видалені при чищенні, розпорошите на них трохи Швидкодіючого знежирювача WD-40 Specialist, який швидко видаляє жир, масло і бруд, не залишаючи слідів. Він діє відразу при контакті і легко змивається.

КРОК 4: ПІДВІСКА АВТОМОБІЛЯ – ЗМАЩЕННЯ

how to lubricate your car's suspensions step 4

Шток амортизатора можна обробити декількома бризками Водостійкої силіконової змазки WD-40 Specialist, яка володіє чудовими змащувальними властивостями для забезпечення ідеального руху деталей. Продукт не притягає бруд і ізолює від вологи після швидкого висихання. Один і той же продукт можна використовувати на гумових деталях різних елементів, оснащених протишумними і антивібраційними прокладками, особливо на гумових подушках в різних точках кріплення стабілізатора поперечної стійкості.