Правильне зимове обслуговування автомобіля може значно збільшити його термін служби. Дуже важливо прийняти вірні заходи, тому що це зменшить кількість ремонтів, які вам, можливо, доведеться оплачувати влітку.

Отже, ми збираємося познайомити вас з 5 важливими порадами по догляду за автомобілем взимку, щоб назавжди позбавити вас від усіх проблем. Ось вони:

  1. Підготуйтесь заздалегідь.

Хоча більшість людей починають готуватися до зими напередодні грудня, ми рекомендуємо зробити те ж саме на початку осені. Якщо ви це зробите, у вас буде вдосталь часу, щоб переконатися, що ви відмітили усе у своєму списку «Зимове обслуговування автомобіля».

  1. Поміркуйте щодо придбання зимових шин.

Зимові шини зроблені з більш м’якої гуми, на відміну від всесезонних шин. Саме тому вони можуть зберігати гнучкість навіть в найхолоднішу погоду. Ці шини мають малюнки протектора, які дають високий рівень зчеплення з льодом та снігом. Ви також повинні знати, що ці шини є обов’язковими в місцях, де температура регулярно опускається нижче 45 градусів.

  1. Перевірте рівень рідини для склоомивача.

Наявність достатнього запасу рідини для склоомивача і працюючих двірників має вирішальне значення для забезпечення найкращої видимості під час хуртовини. Ви також повинні знати, що склоочисники служать тільки один рік, в залежності від того, наскільки серйозні ваші зими. Ви навіть можете придбати собі двірники, спеціально призначені для зими. Та в решті решт, ви повинні переконатися, що куплена вами рідина для склоочисників має низькі точки замерзання.

  1. Замініть моторне масло та виберіть потрібну густину.

Наша 4-а порада із списку «Зимове обслуговування автомобіля» досить проста і зрозуміла, але, як правило, її легко пропустити. Було виявлено, що холодна погода негативно впливає на ефективність моторного масла. Зимовий клімат робить моторне масло більш густим, що знижує його циркуляцію в двигуні.

Ви можете уникнути цього, купивши масло з більш низькою густиною, ніж зазвичай.

  1. Запасіться WD-40 для захисту від снігу та льоду.

Якщо взимку нанести тонкий шар цього чудового засобу на вікна автомобіля, то можна спати, не турбуючись про налипання льоду на них. Все, що вам потрібно зробити, це розпорошити невелику кількість продукту на вікно автомобіля, а потім розподілити його сухою і чистою тканиною. Переконайтеся, що ви видалили надлишки WD-40 тканиною і вимили руки після використання, якщо ви торкалися вікна або рідина потрапила вам на руки.

Зима завжди не за горами, тому не відкладайте можливість перевірити кожен пункт в своєму списку «Зимове обслуговування автомобіля».