Секатори – кращі помічники кожного садівника. Їх використовують для самих різних завдань. Отже, давайте дізнаймося, як змастити секатор маслом. Але треба пам’ятати одно правило – завжди будьте обережні з гострими предметами та надягайте захисні рукавички.

Зберігайте секатор чистим

Отже, ви хочете знати, як змастити секатор? Найперший крок – переконатися, що на ваших секаторах немає залишків соку рослин, пилу і бруду. Також важливо не допускати попадання на чистий секатор води та пилу, оскільки частинки піску і бруду потрапляють між лезами та накопичуються там. Надалі це призведе до втрати гостроти лез і утворення іржі.

Таким чином, щоб вберегти секатор від цих шкідливих речей, ви можете покласти їх у свій садовий мішок, але не залишайте його на вулиці у дворі. Ви зробили досить дорогу покупку, придбавши якісний секатор, тому нехай він вірно та безоглядно служить вашому саду.

Які деталі секатора потрібно змащувати

Для того, щоб ваші інструменти працювали добре, Вам потрібно переконатися, що основні частини ваших ножиць регулярно змащуються. Ось на які частини потрібно звернути увагу:

  1. Опорна точка
  2. Пружина
  3. Механізм блокування
  4. Ручки або ручки що обертаються
  5. Леза

Опорна точка між лезами секатора – це очевидна точка змащення. Звичайна порція мастила тут творить чудеса з точки зору того, наскільки плавно секатор відкривається і закривається. Однак спосіб його змащення повністю залежить від того, до якого типу належить секатор.

Як змастити секатор мастилом WD-40

Секатори зі спіральною пружиною необхідно змащувати як всередині, так і зовні стійок пружини. Спірально-гвинтові пружини необхідно змащувати на самій пружині. Однак в обох випадках вам слід використовувати трохи WD-40 для їх змащення, а також для захисту ножиць від іржі.

Також не забувайте про механізм блокування секатора. Немає нічого гіршого, ніж заблокувати його замок в закритому положенні. Крім того, якщо у ваших секаторів є ручка що обертається, то її доведеться зняти. Просто різкий ривок за ручку повинен допомогти в цьому. Коли ручка буде знята, просто змастіть її вал невеликою кількістю WD-40.

Ну і нарешті, як можна забути про самі леза? Леза необхідно змащувати й захищати від іржі, тому, що вони піддаються найбільшому впливу бруду при роботі. Це не тільки зробить їх чистішими, але і запобіжить налипанню соку рослин на лезо!

От і все. Тепер ви знаєте, як змастити секатор мастилом. Все, що вам потрібно робити, це не забувати ретельно чистити та змащувати його після кожної роботи в саду та в кінці сезону. Ви помітите, як ефективність ваших секаторів підвищується після кожного технічного обслуговування.

Показані та описані варіанти використання багатофункціонального продукту WD-40 були надані компанії WD-40 самими користувачами. Ці варіанти застосування не були протестовані компанією WD-40 і не є рекомендацією для використання компанією WD-40. При використанні продуктів компанії WD-40 слід проявляти здоровий глузд. Завжди дотримуйтесь інструкцій і звертайте увагу на всі попередження, надруковані на упаковці.