У цій статті ми розповімо Вам як доглядати за секатором, щоб забезпечити тривалий термін служби цього інструменту. Секатор дуже широко застосовується при різних садових роботах, тому, потребує регулярного догляду.

Завжди будьте обережні і використовуйте захисні засоби при роботі з будь-яким гострим інструментом.

Заточка і Змазка

Ні що так не дратує як робота з тупим секатором, тому має сенс витратити трохи часу на заточку цього інструменту, яка здійснюється у два етапи – напильником, а потім за допомогою точильного каменю.

Напильник

Заточку слід починати великим напильником, рухаючи їм в одному напрямку вздовж кромки кривої частини лез. Лезо буде ставати більш світлим з кожним проходом напильника.

Точильний камінь

Після первинної заточки напильником використовується точильний камінь. Лезо при цьому стає більш гладким. Для цієї мети можна також використовувати сталеву шкурку. Рухайте камінь круговими рухами по лезу, видаляючи всі шорсткості і сліди іржі.

 Змазка за допомогою WD-40

 Нанесіть невелику кількість універсальної змазки WD-40 на чисту тканину або ганчірку і ретельно протріть леза, не забуваючи видаляти надлишки змазки.

Щоденна очистка та змазка

Після використання секатора не можна залишити його просто як є. Необхідно ретельно протерти інструмент бавовняною тканиною, яку можна просочити невеликою кількістю спирту або перекисом водню. Після цього, нанесіть на металізовану вовняну шкурку трохи WD-40 і відполіруйте леза. Цим ви не тільки забезпечите змазку, але й уникнете утворення іржі.

Сезонна генеральна очистка

Після закінчення сезону необхідно виконати більший обсяг робіт по догляду за інструментом. Необхідно розібрати секатор і зробити ретельне очищення. Промийте кожну деталь окремо, використовуючи теплу мильну воду і зубну щітку. Потім протріть кожну частину спиртом або перекисом водню.

Все це забезпечить збільшення терміну служби і ефективності використання інструменту.

Тепер ви знаєте, як доглядати за секатором!

Показані та описані способи використання багатофункціонального продукту WD-40 були надані компанії WD-40 самими користувачами. Ці способи використання не перевірені компанією WD-40 і не є рекомендацією щодо використання. Під час використання продуктів компанії WD-40 слід проявляти здоровий глузд. Завжди дотримуйтесь інструкцій та зважайте на будь-які попередження, надруковані на упаковці.