Вам необхідно ретельно очистити колеса коляски, щоб забезпечити її бездоганне використання з очевидних гігієнічних міркувань. Під час щоденних прогулянок колеса коляски стикаються з усіма забруднюючими елементами і забрудненнями, присутніми в навколишньому середовищі. Від бруду до піску, від смоли до дощу – існує безліч факторів, які забруднюють вашу коляску, а також роблять її більш стомленою у використанні, як для тих, хто її штовхає, так і для вашої дитини.

Ці міркування спонукають нас уважно вивчити різні компоненти цього невеликого транспортного засобу і належним чином подбати про нього, щоб вирішити проблеми, які може викликати кожен з факторів, згаданих вище. Звичайно, найбільше страждають колеса і відповідно гальмівна система з блокуванням, але можуть бути пошкоджені і інші компоненти, зокрема, шарніри, які дозволяють складати коляску і розміщувати її в менших просторах.

МАТЕРІАЛИ, ЯКІ БУДУТЬ ВАМ ПОТРІБНІ:

WD-40 Specialist Очисник для велосипедів

Щітка з м’якою щетиною

WD-40 Specialist Знежирювач швидкої дії

Оливкова олія

Універсальний аерозоль WD-40

Фен

Шпатель

WD-40 Specialist Водостійка силіконова змазка

КРОК 1: ОГЛЯД КОЛЯСКИ

how to clean pushchair wheels step 1

Перед очищенням коліс коляски уважно огляньте її, починаючи з коліс. Перевірте, чи немає на них слідів смоли або жувальної гумки, чи легко вони обертаються або виникають труднощі. Передні колеса так само повертаються, або необхідно перевірити легкість, з якою вони обертаються навколо своєї вертикальної осі. Потім перейдіть до інших з’єднань і петель, які можуть мати окислені металеві частини або мати сліди піску або землі. Нарешті, перевірте стан тканини і матеріалу сидіння.

КРОК 2: ОЧИЩЕННЯ

how to clean pushchair wheels step 2

Якщо необхідно очистити колеса коляски, спочатку виконайте загальну промивку (або тільки забруднених частин) за допомогою Очищувача для велосипедів WD-40 Specialist використовуючи м’яку щітку. Потім дайте колясці просохнути, особливо деталям із тканини.

КРОК 3: ВИДАЛЕННЯ ЖИРНИХ ПЛЯМ ТА ІНШОГО БРУДУ

how to clean pushchair wheels step 3

Колеса можуть бути укомплектовані «суцільними» шинами або надувними. Їх поверхню необхідно ретельно перевірити. Якщо ви помітили жирні плями, ви можете нанести Знежирювач швидкої дії WD-40 Specialist, який базується на розчиннику і швидко видаляє жир, масло і бруд, не залишаючи слідів. Він діє відразу при контакті і легко змивається. Колеса з надувними шинами слід перевірити і при необхідності накачати.

КРОК 4: СМОЛА, ЖУВАЛЬНА ГУМКА І КЛЕЙ НА КОЛЕСАХ

how to clean pushchair wheels step 4

Щоб очистити колеса коляски від плям смоли, їх можна легко розчинити, змочивши їх оливковою олією і потім видаливши ганчіркою. Затверділу жувальну гумку слід розм’якшити феном, а потім видалити шпателем, а клей легко видалити за допомогою Універсального аерозолю WD-40 з подальшими кількома проходами ганчіркою. У будь-якому випадку, як тільки ви закінчите, оббризкайте весь протектор цим продуктом, а потім протріть ганчіркою, щоб завершити очищення.

КРОК 5: ЗМАЩЕННЯ КОЛІС

how to clean pushchair wheels step 5

Колеса обертаються навколо своєї осі обертання, а передні також повертаються на двох вертикальних штифтах. Попередньо очищені осі обертання можна змастити Водостійкою силіконовою змазкою WD-40 Specialist, яка не притягає бруд і захищає від вологи після швидкого висихання. Передні колеса необхідно зняти з опори, на якій вони обертаються. Опору слід змастити тим же продуктом, перш ніж знову вставляти обертальний штифт. На цьому етапі також корисно змастити гальмівний важіль блоку і його робочі механізми.

КРОК 6: З’ЄДНАННЯ І ШАРНІРИ

how to clean pushchair wheels step 6

Коляски мають безліч шарнірів, які виконують різні функції: вони адаптують форму і розмір сидіння до потреб дитини, дозволяють переміщати чохол, складають різні частини, щоб завантажити коляску в машину або розмістити її в невеликому приміщенні вдома. Кожне з цих з’єднань необхідно перевірити на наявність сторонніх тіл, а потім змастити. Це необхідно робити незалежно від того, пластиковий або металевий стик. Ви можете нанести невелику кількість Водостійкої силіконової змазки WD-40 Specialist на кожну з них, щоб найкраще відновити рух. Якщо на металевому з’єднанні спостерігається деяке окислення, нанесіть трохи Універсального аерозолю WD-40 перед використанням згаданого вище мастила.

КРОК 7: ПОКРИТТЯ І ТКАНИНИ

how to clean pushchair wheels step 7

Якщо первісного прання з миючим засобом виявилося недостатньо для видалення плям, перевірте, чи знімається обробляєма частина. Якщо так, віднесіть її до професійного майстра з видалення плям, тому, що з нею потрібно поводитися відповідним чином.

Тепер ви знаєте, що треба робити, щоб гарно очистити колеса коляски та подовжити строк дії її бездоганного використання.