В цю пору року ми всі задаємось питанням, як видалити лід з під’їзної доріжки.

Для деяких снігові дні означають свято. На думку інших, вони зупиняють вечірку. У цю пору року люди змушені виходити з будинків зі снігоприбиральними лопатами, щоб зішкребти підступні шари льоду.

Багато людей скажуть, що вам потрібно притрусити сіль на вашу проблему, але коли солона вода знову замерзає, вона може мати підвищену корозію для бетону. Давайте познайомимо вас з деякими нетрадиційними методами, як видалити лід з під’їзної доріжки, які абсолютно безпечні:

  1. Використовуйте спирт, щоб видалити лід з під’їзної доріжки

Якщо ви ще не знали, алкоголь є одним з інгредієнтів, які використовуються в багатьох комерційних засобах проти льоду. Це пов’язано з тим, що стандартні спиртові розчини мають дуже низькі температури замерзання. Чим нижче буде точка замерзання, тим менше ймовірність того, що ваш засіб проти льоду перетвориться в дивно пахнучу ковзанку.

Все, що вам потрібно зробити, це приготувати розчин з однієї частини теплої води і двох частин спирту. Розпорошити його на під’їзній доріжці і спостерігати, як ваші снігові проблеми зникають за лічені хвилини.

  1. Хлорид магнію

Багато жителів Північного Сходу часто використовують цей домашній продукт, і на те є вагомі причини. Відомо, що ця сполука ефективно розтоплює кригу навіть при температурі -15 градусів за Цельсієм! Крім цього, ця сполука, як відомо, з такою легкістю справляється з величезною кількістю снігу. Що ще? Це рішення також є екологічно чистим і підходить для домашніх тварин.

  1. Наповнювач котячого туалету

Домовласники, у яких вже є домашні тварини, напевно мають наповнювач для котячого туалету, вірно? Що ж, ми хотіли б повідомити всіх власників домашніх тварин, що цей продукт – відмінний помічник, щоб уникнути попадання бризок, падінь і підсковзування в зимовий час. Хоча сам по собі він не діє як ефективний засіб проти льоду, він може допомогти створити  тертя, яке допоможе домогтися зчеплення з будь-якою слизькою поверхнею на під’їзній доріжці.

А як щодо вашої машини?

Раз вже ми говоримо про те, як видалити лід з під’їзної доріжки, як ми можемо забути про замерзлі лобові стекла і замки автомобіля? Що ж, ви виявите, що WD-40 може творити чудеса в цій ситуації. Отже, візьміть синьо-жовту банку з гаража і розпиліть трохи цього зручного продукту на лобові стекла і замки автомобілів. Переконайтеся, що ви не перестаралися, оскільки ці хімічні речовини можуть утворювати липке блокування, якщо вони насичуються в невеликому просторі.

Використання WD-40 на лобовому склі і дверному замку вашого автомобіля також корисно, тому що WD-40 також є продуктом для профілактичного обслуговування. Після того, як ви нанесете розчин на замерзлі поверхні, він залишить тонкий шар продукту, який запобіжить повторному замерзанню поверхні.

Обов’язково ретельно вимийте руки, якщо вони стикнулися з продуктом.

Після видалення льоду з під’їзної доріжки і автомобіля, нарешті, прийшов час вирушити у зимову поїздку.