Можливо, ви чекали погоди, щоб захистити вашу дах від льоду, або вже пережили зимову негоду, і тепер ви питаєте: «Як видалити лід з даху?» Можливо, ви були настільки зайняті, що не змогли вжити всі необхідні профілактичні заходи. У будь-якому випадку, тепер у вас лишилися крижані нарости на даху або водостічних жолобах, і ви не знаєте, що робити.

Зробіть глибокий вдих, і дозвольте нам познайомити вас з деякими з кращих стратегій видалення льоду з вашого даху. Вони тут:

  1. Не давайте льоду накопичуватися

Ви вже знаєте, що якщо залишити лід в спокої, він буде накопичуватися, тому вам просто потрібно видалити перший шар за допомогою граблів. На ринку є навіть граблі для снігу, які дозволяють робити це, стоячи на землі. Просто використовуйте рухи з боку в бік і остерігайтеся падаючого льоду.

  1. Позбавтеся від крижаних наростів

Шило або льодоруб – кращий інструмент для цього завдання. Якщо у вас їх немає, ви також можете використовувати сокиру або лом для роботи. Встаньте на будь-який стабілізований об’єкт і обережно почніть відколювати всі крижані нарости навколо жолоба. Переконайтеся, що ви не пошкодили сам дах.

  1. Ще одна порада, як видалити лід з даху – скористайтесь теплою водою

Навіть якщо це може здатися тимчасовим рішенням, насправді ви можете добитися негайних і ефективних результатів. Заповніть безпечний розпилювальний пристрій теплою або гарячою водою і розпорошіть на крижані нарости, щоб вони розтанули. Але пам’ятайте, якщо у вашому регіоні не з’явиться тенденція до потепління, ця тепла вода в кінцевому підсумку замерзне. Тут вам може знадобитися профілактичне рішення.

  1. Профілактичне обслуговування даху з WD-40

Цей універсальний продукт був відомий як відмінний засіб проти іржі, а також як профілактичний захід. Все, що вам потрібно зробити, це просочити замерзлі водостоки WD-40, а потім розподілити його, використовуючи сам спрей або стару використану ганчірку.

Ви можете піти далі і протестувати невеликі ділянки даху, щоб перевірити, чи не пошкодить його WD-40. Якщо ви регулярно наносите WD-40 на такі поверхні, які схильні до іржі або обмерзання, ви ніколи не побачите, щоб вони повернулися. Якщо звичайні продукти WD-40 працюють не так ефективно, як ви собі уявляли, ви також можете придбати швидкодіючу проникаючу змазку WD-40 Specialist. Цей продукт був спеціально розроблений для проникнення крізь лід, сажу і іржу, тому їх можна легко видалити з будь-якої поверхні.

Профілактичне обслуговування за допомогою WD-40 може спрацювати як другий крок до всіх вищезазначених стратегій. З тонкою плівкою WD-40 на даху і жолобах ви можете бути впевнені, що крижані нарости не повернуться найближчим часом. (Обов’язково ретельно мийте руки після використання WD-40.)

Після наших порад ви тепер точно знаєте відповідь на питання: «Як видалити лід з даху?»