Дуже часто ми стикаємося з проблемою, коли нам потрібно видалити зламаний болт. Читайте далі, щоб дізнатися, як це зробити.

Болт – це виріб з металу в формі гвинта, який використовується для надійного кріплення двох окремих елементів разом, як сталеві балки на місці. Однак під час будівництва велика ймовірність того, що болти можуть зламатись. Тому необхідно знати, як видалити зламаний болт за допомогою знімача для болтів або шляхом зварювання для болтів.

МАТЕРІАЛИ, ЯКІ БУДУТЬ ВАМ ПОТРІБНІ:

Комплект для зняття болтів

Шуруповерт

Різьблене свердло (ліво)

Цвях

Молоток

Багатофункціональний засіб WD-40

Швидкодіюча проникаюча змазка WD-40 Specialist

КРОК 1: ВІДЗНАЧТЕ ЦЕНТР ЗЛАМАНОГО БОЛТА, ЯКИЙ ПОТРІБНО ВИТЯГТИ

extract a broken bolt 001

Щоб видалити зламаний болт, необхідно спочатку виділити центр болта за допомогою цвяха і молотка. Для цього помістіть гострий кінець цвяха в центр зламаного болта і вдарте молотком. Це відзначить центр зламаного болта. Це дозволить вам проткнути центр болта, не ризикуючи пошкодити канавки зламаного болта.

КРОК 2: ПРОСВЕРДЛІТЬ ЦЕНТР ЗЛАМАНОГО БОЛТА

extract a broken bolt 002

Тепер просвердліть отвір через цю позначку в болті, використовуючи лівонаправлене свердло. У свердел з лівим напрямком є різьблення, що йде в протилежному напрямку. Тому вам потрібно налаштувати свердло так, щоб воно оберталося в протилежному напрямку, щоб гніт вдавлювався в болт. Будемо сподіватися, що таке свердління дозволить відвернути болт досить, щоб його можна було схопити плоскогубцями або петлею і видалити.

КРОК 3: ВИКОРИСТОВУЙТЕ КОМПЛЕКТ ДЛЯ ВИЛУЧЕННЯ, ЩОБ ВИДАЛИТИ ЗЛАМАНИЙ БОЛТ

extract a broken bolt 003

Вставте гніт відповідного розміру в тільки що пророблений отвір. Залежно від типу придбаного вами комплекту для екстракції цей гніт матиме два кінці різної форми. На одному кінці вістря кінчика залишиться загостреним. З протилежного боку буде головка з Т-подібною ручкою або шестигранна головка. Оскільки сам знімач болтів зрізаний вліво, він буде вставлений проти годинникової стрілки. Крім того, оскільки екстрактор має конічну форму, перед перемиканням на Т-подібну рукоятку або гніздо найкраще вдарити по ньому молотком.

КРОК 4: ВИТЯГНІТЬ ЗЛАМАНИЙ БОЛТ

Тепер зламаний болт може бути витягнутий. По мірі затягування витяжки конічний кінець замикається, і сили обертального моменту діють на болт, щоб послабити його, як тільки витяжка буде правильно відрегульована. Продовжуйте обертати екстрактор проти годинникової стрілки, поки болт повністю не буде вийнятий з місця, де він був вбудований. За потреби використовуйте Багатофункціональний засіб WD-40, щоб полегшити витягнення зламаного болта.

КРОК 5: УСУНЬТЕ ЗАЛИШКИ, ЩОБ ВСТАНОВИТИ НОВИЙ БОЛТ

extract a broken bolt 005

Нарешті, видаліть будь-які металеві кулі, які розлилися під час видобутку. Якщо ви маєте намір використовувати новий болт для заміни зламаного болта, спочатку потрібно видалити всі стружки та начинки за допомогою стисненого повітря або магніту. Нарешті, замініть болт новим.

ВИСНОВОК

Тепер ви знаєте два хороших способи видалити зламаний болт! Але не хвилюйтеся, для видалення іржавого або зламаного болта не завжди потрібно використовувати витяжку болтів або зварювальний шов! WD-40 пропонує рішення для вас, це Швидкодіюча проникаюча змазка WD-40 Specialist, яка швидко проникне в болт і полегшить його демонтаж!