Деталі велотренажера потрібно змащувати, але чому? Читайте далі, щоб дізнатися.

Для більшості власників тренажерних залів першочерговим завданням є підтримання в доброму стані і бездоганної роботи свого обладнання. Доглянутий тренажерний зал привертає більше клієнтів, оскільки люди отримують більш чисте середовище для тренувань. З іншого боку, тренажерний зал, який знаходиться в поганому стані, погано очищається або просто зношений, втратить клієнтів. Наприклад, важливо зберегти довговічність деталей велотренажера. Технічне обслуговування включає в себе очищення, змащення і обробку тренажера від іржі. Деталі велотренажера повинні бути на належному рівні і завжди в наявності.

Якщо устаткування не обслуговується належним чином, це викличе небажані і дратівливі шуми, такі, як скрип і деренчання. Іржа або осад також можуть викликати заклинювання шківів та інших рухомих частин, наприклад, приладдя велотренажера. Ці проблеми не тільки ускладнять роботу людей з механізмами та устаткуванням, але також можуть викликати розчарування через надмірний шум, який вони виробляють.

Якщо деталі велотренажера заклинило

Якщо шестерні велотренажера почали заклинювати або вони не рухаються так само вільно, як раніше, це означає, що на них зібрався бруд. Він забиває рухомі частини та ускладнює їх рух. Якщо про них не подбати, це також може привести до поломки обладнання та механізмів.

Якщо ви самі подбаєте про деталі велотренажера, вам не складе труднощів усунути негаразди. Все, що вам потрібно – це аерозольний балончик WD-40 і допомога людини. Відкривши корпус, знайдіть всі рухомі частини. Нанесіть гарну кількість WD-40 на всі рухомі частини, повільно пересуваючи педалі за допомогою людини.

Це видалить весь осад, що накопичився на шестернях і інших рухомих велосипедних деталях. Пам’ятайте про всі небезпеки та будьте обережні, щоб не поранитися при виконанні завдання.

Якщо деталі тренажера заіржавіли

Якщо ви відкриєте корпус велотренажера і помітите, що шестерні та інші його деталі заіржавіли, вам потрібно буде очистити іржу, перш ніж ви зможете змастити шестерні. Для цього вам знадобиться жорсткий, але невеликий пензлик. Підійде і жорстка зубна щітка.

Рясно нанесіть WD-40 на заіржавілі ділянки і почніть чистити зубною щіткою. Ви побачите блискучий метал, що з’являється знизу. Повторіть цей процес стільки раз, скільки необхідно, щоб повністю позбутися від іржі.

Як тільки ви закінчите, промийте шестерні і деталі велотренажера спреєм WD-40, щоб позбутися від залишків. Покриття WD-40 запобігає появі іржі.